10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

4. Мистерио е злодей - Spider-Man: Far From Home / Спайдър-мен: Далече от дома


снимка: Marvel Studios

Въпреки че и най-незаинтересованият фен на комиксите знае, че Мистерио е един от най-емблематичните врагове на Спайдърмен, маркетингът на „Спайдърмен: Далеч от дома“ свърши фантастична работа, опитвайки се да убеди всички, че това няма да е така в MCU.

В трейлърите Куентин Бек, известен още като Мистерио (Джейк Джиленхол), беше представен като честен супергерой от мултивселената, който щеше да се съюзи със Спайдърмен (Том Холанд) и на практика да запълни празнината от готини чичовци, оставена от смъртта на Тони Старк (Робърт Дауни-младши).

През първата половина на филма всъщност няма никакъв намек, че Бек е нещо различно от герой, и като се има предвид историята на MCU с преосмислянето на комиксови герои, нямаше да е толкова изненадващо, ако Мистерио наистина беше преработен в героичен персонаж.

Но феновете на комиксите знаеха по-добре, че Кевин Фейдж не е могъл да устои на желанието да ангажира Джейк Джиленхол в ролята на вкусно злодейска версия на Мистерио в съответствие с представянето му в първоизточника.

И така, когато по средата на филма той най-накрая разкри истинското си лице, това беше обрат, от който можеше да се заблуди само най-непредубеденият филмов фен на супергероите с малко познания за комиксите.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Никога повече
7/10 Твърде бързо Твърде яростноПър
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани