10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

5. Майкъл убива Карен - Halloween Kills / Хелоуин убива


снимка: Universal 

Преди излизането на „Хелоуин убива“ се знаеше, че това ще бъде втората глава от трилогията филми за Хелоуин на режисьора Дейвид Гордън Грийн.

В този смисъл никой не очакваше кой знае каква развръзка, а след като Грийн нарече филма „вдъхновение“ от поредицата "Империята отвръща на удара", стана пределно ясно как ще се развият нещата.

Като се има предвид, че „Империята отвръща на удара“ е на практика учебникарският пример за мрачна междинна глава на трилогия, която завършва с унил обрат, за да подготви финала, не беше необходимо голямо четене между редовете, за да разберем как ще завърши „Хелоуин убива“.

Какво по-смислено от това филмът да завърши с Майкъл Майерс (Джеймс Джуд Кортни), който убива някой изключително близък на Лори Строуд (Джейми Лий Къртис)? А именно дъщеря ѝ Карън (Джуди Гриър)?

Ето че в края на филма се случва точно това - Майкъл се нахвърля върху Карън и я пробожда брутално, докато Лори е в болницата.

Това със сигурност подготви почвата за изпълнения с отмъщение финал на „Хелоуин: Краят“, макар че беше и изключително предвидим.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани