10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

8. Детектив Шенк е новият Jigsaw - Spiral: From the Book of Saw / Спиралата: „Убийствен пъзел“ продължава

 


снимка: Lionsgate

Франчайзът „Убийствен пъзел“ не се определя от нищо друго освен от очаквано нелепите, разтърсващи сюжетни обрати, които завършват всяко едно заглавие от поредицата.

И все пак в последния девети филм, „Спиралата: „Убийствен пъзел“ продължава“, създателите на филма поднесоха масивен, гръмко предвидим финален „ удар“, който дългогодишните фенове на поредицата лесно разгадаха.

В сюжета на „Спиралата: „Убийствен пъзел“ продължава“ мистериозен нов имитатор на Jigsaw използва полицаи като свои нови тестови обекти, един от които се оказва партньорът на главния герой детектив Зик Банкс (Крис Рок) - Уилям Шенк (Макс Мингела).

Но ние виждаме само последствията от изпитанието на Шенк, когато полицаите откриват одрания му труп, след което Банкс се решава сам да проследи новия Jigsaw.

И, разбира се, подражателят се оказва не друг, а самият Шенк, който е инсценирал собствената си смърт, за да действа под перфектното прикритие на анонимността.

Kато се има предвид, че „Убийствен пъзел“ е изцяло за гледане на жертви, брутално измъчвани в зловещи капани, и че никога не видяхме Шенк да бъде съблечен от кожата си, беше много логично той да не е наистина мъртъв. В края на краищата, не е ли удобно, че привидният труп на Шенк е бил одран и следователно лишен от всички свои отличителни белези?

Девет филма след началото на поредицата това просто не беше достатъчно умно, за да надхитри повечето фенове на „Убийствен пъзел“, които го видяха от километри и в резултат на това останаха крайно разочаровани.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Пришълецът: Ромул
7/10 Високобюджетен фен филм за извънземни
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани