10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

9. Джим Гордън симулира собствената си смърт - The Dark Knight / Черният рицар

 


снимка: Warner Bros

Кристофър Нолан обикновено подхожда изключително умно към начина, по който се изрязват трейлърите на филмите му, като се старае да не показва прекалено много и да не позволява на по-наблюдателните зрители да разберат нещата предварително.

Но Нолан - или по-скоро маркетинговият отдел на Warner Bros. - доста се издъни, когато стана дума за това, което иначе би било наистина изненадващ обрат в средата на филма в „Черният рицар“.

По средата на супергеройската епопея комисар Гордън (Гари Олдман) привидно е застрелян и убит като част от последния дяволски заговор на Жокера (Хийт Леджър).

В продължение на 20 минути изглежда, че Гордън наистина е мъртъв, докато, разбира се, не се появява отново, за да залови Жокера, след като е инсценирал собствената си смърт.

Но всеки, който е обръщал внимание на трейлърите - а много от феновете са били такива - вероятно си спомня, че е виждал кадри на Гордън в сцени след залавянето на Жокера, така че как би могъл да е мъртъв?

Макар че все по-често режисьорите се опитват да подправят кадри от трейлърите, за да попречат на публиката да разбере големи спойлери, през 2008 г. това не беше толкова обичайно.

И така, всеки, който има в съзнанието си образите от трейлъра, знаеше, че Гордън ще се появи отново съвсем скоро.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Никога повече
6/10 Страхотно послание и визуални ефекти. Но
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани