10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

снимка: Warner Bros

Всички обичат добрия обрат в сюжета - няма нищо по-хубаво от това да бъдеш искрено изненадан от интелигентно, креативно кулминационно разкритие, което напълно променя представата ти за целия филм.

В най-добрия случай сюжетните обрати гарантират, че ще искате да гледате филма отново възможно най-скоро и да видите как преживяването се различава, когато го гледате от нова перспектива, но за съжаление не всички обрати могат да се похвалят с такова ниво на изненада.

Понякога създателите на филма просто не оценяват колко умни са зрителите и колко бързо могат да разберат нещата сами, което от своя страна води до изчерпателно очевидни разкрития по-късно.

Сега, със сигурност има и по-лоши неща за един филм от това да бъде предвидим - ако изпълнението е солидно, това не е краят на света - но въпреки това означава, че тези обрати не се получават с разтърсващото въздействие, което сценаристите и режисьорите явно са искали.

Тези обрати не бяха изненадващи за огромното мнозинство от гледащите филма - от явното обозначаване на обрата до това, че на публиката беше дадено твърде дълго време да го разбере, и дори до това, че в интервютата преди премиерата на филма играта беше на практика разкрита...

 

10. Евелин Дивор е Screenslaver - The Incredibles 2 / Феноменалните 2

снимка: Disney

„Феноменалните 2“ беше до голяма степен достойно закъсняло продължение, макар че може би най-често срещаното недоволство беше, че голямото "издърпване на килима" е прекалено предвидимо - дори за филм, предназначен предимно за деца.

Основната мистерия на филма се отнасяше до самоличността на злодея Screenslaver, като зрителите можеха да заподозрат или бизнесмена фен Уинстън Дивор (Боб Оденкърк), или сестра му Ивлин (Катрин Кийнър).

Макар че филмът се опитва да ви убеди, че е по-вероятно това да е Уинстън, предвид неуморната зависимост на Дисни от злодеите-примамки и факта, че пълното име на Евелин е Евелин Деавор - като „злонамерено начинание“ - не беше толкова трудно да се разбере, че тя всъщност е Скрийнслевър.

И макар това със сигурност да не потопи третото действие на филма, се оказа леко разочароващо, че Брад Бърд не можа да измисли по-подривно или интересно разкриване на злодея от това. Дисни отчаяно трябва да даде почивка на злодеите-измамници.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Никога повече
6/10 Страхотно послание и визуални ефекти. Но
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани