10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

7. Пицарят не беше снайперистът - Phone Booth / Телефонна клопка


снимка: 20th Century Fox

20 години по-късно „Телефонна клопка“ си остава напрегнат, страхотно изпипан трилър, в който нюйоркчанинът Стю Шепърд (Колин Фарел) е държан като заложник в телефонна кабина от обаждащ се, който е насочил снайпер към него.

В кулминацията на филма екип на спецчастите нахлува в апартамента на очевидния снайперист и открива, че той сам си е прерязал вените.

Когато трупът е изнесен от сградата, се разкрива, че снайперистът привидно е бил разносвач на пици, който преди това се е скарал със Стю на улицата.

Но, разбира се, всеки, който действително е обърнал внимание, знае, че снайперистът е озвучен от Кийфър Съдърланд, чийто характерен вокален тенор е невероятно разпознаваем - особено като се има предвид, че телевизионният му сериал „24“ беше огромен по времето на излизането на „Телефонна клопка“.

Освен това, по време на кратката сцена с пицаря по-рано, той със сигурност не е звучал като Кийфър Съдърланд.

И така, не беше никак изненадващо, когато истинският снайперист се разкри миг по-късно, предупреждавайки Стю да се държи разумно, преди да изчезне в суматохата на Ню Йорк. Краят.

Това все още е удивително увлекателен филм, но все пак опитът да се достави допълнителен финален удар не се получи, освен ако не сте живели в пещера - или сте гледали филма само наполовина.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Пришълецът: Ромул
7/10 Високобюджетен фен филм за извънземни
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани