Сандра Бълок

(Sandra Bullock)
| | |
Роден/а
July 26, 1964 - Arlington, Virginia, USA
Повече за актьора/режисьора
Wikipedia IMDB Видео Снимки
Всички филми на Сандра Бълок
(Sandra Bullock)
Мини Биография

Сандра Бълок е роден във Вирджиния, САЩ на 26 юли 1964 в семейството на Хелга Бълок германка, по професия е оперна певица, а баща й е учител. Сандра пее във всяка продукция, в която майка й участва. Този неин опит й помага, докато снима „That Thing Called Love” (1993), където изпълнява една песен.

Като тийджър заедно с родителите си и малката й сестра Сандра Бълок се връща във Вашингтон. Учи актьорско майсторство в университета в Северна Каролина. Като завършва Сандра се мести в Ню Йорк, където участва в телевизионни програми.Сандра дебютира в киното през 1987 г. в „Hangman”, две години по-късно се снима в „Preppie Murder” с Дани Айело и Уилям Болдуин. През 1990-та участва в телевизионния сериал „Работещо момиче”, в ролата на Тес Макгил (изиграна от Мелани Грифит в киноверсията на филма).

Първото и значимо и запомнящо се участие е във филма "Разрушителя" (1993) в който участва заедно със Силвестър Сталоун и Уесли Снайпс. Следващата добра роля е във филма „Wrestling Earnest Hemingway” с Шърли Маклейн, Робърт Дювал, Ричард Харис. Звездната й кариера обаче започва с участието във хитовия филм "Скорост" (1994) в който си партнира с Киану Рийвс. Тя става все по-търсена актриса и следващото запомнящо се участие е във филма "Мрежата" (1996),  в който тя е компютърен специалист, на който изтриват самоличността.

Три години след като „Скорост” се превръща в любим филм на милиони както мъже, така и дами, се появява „Скорост 2”, който е доста по-слаб.

2000 година се превръща и в „Мис Таен агент” колкото и да не й се иска, помагат й Майкъл Кейн, Бенджамин Брат и др. Две години по-късно е ченге в „Убийство по учебник”, снима се в женския „Съкровените тайни на жриците” и попада в прегръдките на Хю Грант в „Срок за влюбване” (2002). През 2006 Сандра Бълок и Киану Рийвс се срещат отново във филма „Къщата на езерото”. За изпълнението си в "The Blind Side" (2006) печели "Оскар" за главна женска роля.

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

dedov92 dedov92
3/1/2021 12:41:17 PM

Дяволът в Емили Роуз
Много готин филм