10 най-велики откриващи сцени в историята на научнофантастичните филми

| |

7. „Мисля, че Бог го е направил“ - Следите

снимка: Buena Vista Pictures

Макар че мнозина вероятно никога няма да могат да се отърсят от доста абсурдния начин, по който М. Найт Шаямалан реши да сложи край на своя научнофантастичен хорър от 2002 г., никога не забравяйте, че нещата започнаха адски добре още в началната сцена на „Следите“.

Много преди да се разкрие, че H20 е най-мощното вещество във Вселената, публиката се запознава с отец Греъм Хес на Мел Гибсън, който внезапно се събужда от съня си. След това, бързо нарушавайки тази доста светска сутрешна рутина, смразяващ писък прорязва миенето на зъбите.

Блестящо увеличавайки напрежението оттук нататък, Шаямалан запазва тези детски викове в далечината, докато паникьосаният Хес и брат му Мерил (Хоакин Финикс) започват да спринтират през посевите в търсене на младежите, които викат имената им.

Но стресът не е просто потушен с намирането на младите Морган (Рори Кълкин) и Бо (Абигейл Бреслин). Вместо това, с краткото и шокиращо изречение „Мисля, че Бог го е направил“, някогашното дете на Хес запознава както баща си, така и зрителите с един променящ света знак.

Привличайки хората с всяка безкрайна секунда, която Греъм прекарва в сюрреалистична картина на растенията си, които наистина са унищожени от неизвестна сила, Шаямалан умело приковава публиката на ръба на седалките още през първите пет минути, когато камерата постепенно се отдалечава, за да разкрие изумителен житен кръг
 

Автор

Миша

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Добър еТова е първият филм на
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани