10 най-велики откриващи сцени в историята на научнофантастичните филми

| |

8. Макс е този, който бяга - Лудия Макс: Пътят на яростта

снимка: Warner Bros

Някои въвеждащи сцени бавно ви пренасят във вълнуващото научнофантастично място, в което ще прекарате следващите няколко часа. Други пък ви вкарват направо в него, независимо дали ви харесва, или не.

За щастие, със сигурност първото е така, когато става дума за начина, по който Джордж Милър избра да даде старт на собственото си най-ново трилър пътуване в пустинята през 2015 г.

Приканвайки хората да се върнат в неговата постапокалиптична пустош, „Лудият Макс: Пътят на яростта“ започва със спиращ дъха кадър на титулярния Рокатански, който гледа към пясъците до напълно разбита кола.

След една бърза закуска с двуглаво влечуго, докато Макс на Том Харди се бори с гласовете в мозъка си, изтерзаният антигерой е преследван из равнините, преди да бъде спрян на място от първата от многото каскади с автомобили, които направо спират дъха.

Милър обаче не спира с това, а отново натиска педала на газта.

След като момчетата от Войната са завлечени с ритници и писъци в Цитаделата на Безсмъртния Джо, скоро се оказва, че трескавата поредица, в която Макс е обръснат, татуиран и почти заклеймен, е еквивалентна на това някой да привърже лицето ви към предната част на камион с висока скорост.

Великолепната дива визуализация на Харди, който отчаяно си проправя път през вълни от бледи противници - и всичко това, докато пулсиращата музика на Том Холкенборг бумти - след това спира след неуспешен опит да се измъкне от неприятностите.

И именно тук зрителите още в самото начало разбраха, че просто няма как да избягат от това хаотично пътуване.

 

Автор

Миша

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани