Том Холанд (Tom Holland)

| | |
Роден
1996-06-01 - Kingston upon Thames, England, UK

Повече за актьора/режисьора

Wikipedia IMDB Видео Снимки Instagram Twitter

Всички филми на Том Холанд (Tom Holland)

Всички филми и роли на Том Холанд (Tom Holland)

Актьор - The Crowded Room(Сериал)(2022) - Danny Sullivan
Uncharted(2022) - Nathan Drake
The Daily Bugle(Сериал)(2021) - Peter Parker
Spider-Man: No Way Home(2021) - Peter Parker / Spider-Man
Fortnite: Chapter 3(Видео Игра)(2021) - Spider-Man (voice)
Venom: Let There Be Carnage(2021) - Peter Parker / Spider-Man (uncredited)
Cherry(2021/I) - Cherry
Chaos Walking(2021) - Todd
The Devil All the Time(2020) - Arvin
Onward: Magic Gems(2020) - Ian Lightfoot (voice)
Onward(2020/I) - Ian Lightfoot (voice)
Dolittle(2020) - Jip (voice)
Spies in Disguise(2019) - Walter (voice)
Audi Presents: Lunch Break(Късометражен)(2019) - Walter (voice)
Peter's To-Do List(Късометражен)(2019) - Peter Parker / Spider-Man
Spider-Man: Far from Home(2019) - Peter Parker / Spider-Man
Science Fair(Късометражен)(2019) - Peter Parker / Spider-Man
Avengers: Endgame(2019) - Peter Parker / Spider-Man
Avengers: Infinity War(2018) - Peter Parker / Spider-Man
The Current War(2017) - Samuel Insull
Peter Parker Takes His Driving Test(Късометражен)(2017) - Peter Parker / Spider-Man
Spider-Man: Homecoming(2017) - Peter Parker / Spider-Man
Spider-Man: Homecoming
NBA Finals: Watch the Game(2017) - Peter Parker / Spider-Man
Pilgrimage(2017/II) - Brother Diarmuid - The Novice
The Lost City of Z(2016) - Jack Fawcett
Edge of Winter(2016) - Bradley Baker
Captain America: Civil War(2016) - Peter Parker / Spider-Man
In the Heart of the Sea(2015) - Thomas Nickerson
Tweet(Късометражен)(2015) - Tom
Wolf Hall(Мини Сериал)(2015) - Gregory Cromwell
Billy Elliot(2014) - Former Billy (Encore) (uncredited)
How I Live Now(2013) - Isaac
Locke(2013) - Eddie (voice)
Moments(Късометражен)(2013/VI) - Boy
The Impossible(2012) - Lucas
The Secret World of Arrietty(2010) - Shô (UK version
voice
uncredited)

Режисьор: Tweet(2015)

Мини Биография

Томас Стенли Холанд е роден в Кингстън на Темза, Съри, в семейството на Никола Елизабет (Фрост), фотограф, и Доминик Холанд (Доминик Антъни Холанд), който е комик и писател. Баба му и дядо му по бащина линия са съответно от остров Ман и Ирландия. Живее с родителите си и тримата си по-малки братя - Пади и близнаците Сам и Хари. Том посещава подготвителното училище в Донхед. След това, след успешно положен изпит "единадесет плюс", става ученик в колежа "Уимбълдън". След като завършва успешно GCSE, през септември 2012 г. Том започва двугодишен курс в BRIT School for Performing Arts & Technology, известно с многобройните си известни възпитаници.

Холанд започва да танцува в клас по хип-хоп в Nifty Feet Dance School в Уимбълдън, Лондон. Потенциалът му е забелязан от хореографката Лин Пейдж (която е сътрудник на Питър Дарлинг, хореограф на "Били Елиът" и "Били Елиът"), когато той се представя с танцовата си школа в рамките на Richmond Dance Festival 2006. След осем прослушвания и две години обучение, на 28 юни 2008 г. Том дебютира на Уест Енд в мюзикъла "Били Елиът" в ролята на Майкъл, най-добрият приятел на Били. Първото си представление в главната роля на Били изиграва на 8 септември 2008 г. и получава възторжени отзиви, в които се хвалят многостранните му актьорски и танцови умения.

През септември 2008 г. Том (заедно с колегата си Танър Пфлюгер) се появява в новинарската програма на канал FIVE и дава първото си телевизионно интервю. През 2009 г. Том участва в предаването на ITV1 "The Feel Good Factor". На стартовото шоу на 31 януари той и още двама Били Елиът, Танър Пфлюгер и Лейтън Уилямс, изпълняват специално хореографирана версия на Angry Dance от мюзикъла "Били Елиът", след което Том дава интервю на водещата Милейн Клас. След това той се включва в обучението на петима обикновени британски ученици, които се учат да влизат във форма, и подготвя танцовото им изпълнение (начело с Том) за финалното шоу "The Feel Good Factor" на 28 март 2009 г. На 11 март 2010 г. Том, заедно с колегите си от "Били Елиът" Дийн-Чарлз Чапман и Фокс Джаксън-Кийн, участва в "Шоуто на Алън Тичмарш" по ITV1.

На 8 март 2010 г., по случай петата годишнина на мюзикъла "Били Елиът", четирима настоящи "Били Елиът", сред които и Том Холанд, са поканени на Даунинг стрийт 10, за да се срещнат с министър-председателя Гордън Браун. Именно Том Холанд е избран за водещ на специалното шоу по случай петата годишнина на 31 март 2010 г. Елтън Джон, композиторът на мюзикъла "Били Елиът", който беше в публиката, нарече изпълнението на Том "изумително" и каза, че е "поразен" от него. Холанд се появява редовно в ролята на Били в мюзикъла "Били Елиът", като се редува с трима други изпълнители до 29 май 2010 г., когато приключва участието си в мюзикъла.

Два месеца след напускането на мюзикъла "Били Елиът" Холанд успешно се явява на прослушване за главна роля във филма "Невъзможното" (реж. Хуан Антонио Байона) заедно с Наоми Уотс и Юън Макгрегър. Филмът "Невъзможното" е базиран на истинска история, случила се по време на земетресението в Индийския океан през 2004 г. Премиерата на филма е на Международния филмов фестивал в Торонто на 9 септември 2012 г. Филмът излиза на екран в Европа през октомври 2012 г., а в Северна Америка - през декември 2012 г.

Том получава всеобщи похвали за изпълнението си, в частност: "Какъв дебют и от Том Холанд в ролята на най-възрастния от трите им момчета" (The Telegraph); "Том Холанд, който прави един от най-добрите дебюти в игралното кино от години" (HeyUGuys); "отличният Том Холанд" (The Guardian); "Изпълнителите на детските роли са невероятни, а особено страхотно е изпълнението на Том Холанд в ролята на находчивия, уравновесен Лукас, ужасен, но упорит пред лицето на неописуемото изпитание" (Screen Daily); "Особено младият Холанд е изумително добър в ролята на ужасения, но смел Лукас. " (The Hollywood Reporter); "Истинската актьорска отличничка в "Невъзможното" обаче е изпълнението на Том Холанд като най-големия син Лукас. Превъплъщението му е истинско и в нито един момент не се усеща мелодраматизъм и принуда. По-голямата част от сцените му са отделени от главните актьори и в по-голямата си част се усеща, че "Невъзможното" е филмът на Холанд." (Entertainment Maven); "Междувременно г-н Холанд съзрява пред очите ни, навигирайки прехода от юношеско самовглъбяване към дълбока и ужасна отговорност. Той е страхотен млад актьор" (New York Times).

Том е давал редица интервюта за ролята си в "Невъзможното". По-специално, той разговаря на видео със старши редактора на Vanity Fair West Coast Криста Смит и с управляващия редактор на IAMROGUE Джами Филбрик. Давал е интервюта и за The Hollywood Reporter, за MovieWeb, за Today Show по NBC и за други медии. Режисьорът и звездите на Том също са говорили за него. Хуан Антонио Байона: "Той имаше тази изключителна способност да вниква в емоцията и да я представя по много, много лесен начин. Най-доброто, което някога съм виждал в едно дете." Юън Макгрегър: "Беше чудесно да наблюдавам Том, който никога преди това не беше работил пред камера, да видя как той наистина се вживява и израства като филмов актьор с течение на времето. Той е наистина талантлив и любезен с всички. За децата е много лесно да изгубят перспектива, но той е абсолютно на прав път и е брилянтен актьор." Наоми Уотс: "Той притежава невероятен емоционален инструмент и невероятно самочувствие... С Том Холанд имахме няколко момента, в които се събрахме, и аз просто можех да кажа колко прекрасен е той и какъв прекрасен инструмент има. Просто беше лесно да се работи с него, това беше един от най-големите акценти за мен: да открия приятелството с Том извън екрана и тази красива връзка между майка и син на екрана. Интимността, която се развива в хода на филма между Лукас и Мария, просто обичах тази връзка. Искам да кажа, че Том е изключително талантлив актьор. Той е необработен, открит талант, с който е толкова лесно да се работи. А Том е вдъхновяващ, той сякаш вдига нивото на всички около себе си, защото не може да прави нищо друго, освен да казва истината. Той беше страхотен."

На свой ред Том Холанд върна услугата на Наоми Уотс, когато беше помолен да ѝ връчи наградата "Пустинна палма" за постижения на Международния филмов фестивал в Палм Спрингс. Според HitFix: "Една от повтарящите се теми на вечерта беше как представянията често бяха по-добри от действителните речи на победителите... Най-доброто встъпление обаче трябваше да отиде при 16-годишния Том Холанд, който встъпи в ролята на своя колега от "Невъзможното" Уотс. Холанд призна, че от всички страхотни изпълнения на Уотс баща му му е дал да гледа само "Кинг Конг" и макар че са прекарали шест седмици в снимане във воден резервоар, той не е знаел, че е "трудно", защото всъщност му е "харесало"... Най-важното е, че това е първата филмова роля на Холанд и той мило отбелязва: "От момента, в който те срещнах, ти ме хвана за ръка и никога не ме пусна". Това предизвика възторг у публиката." Представянето е достъпно на видео.

През 2011 г. Холанд участва в британската версия на анимационния филм "Ариетти", продуциран от култовото японско студио "Гибли". Той осигурява озвучаването на главния герой Шо. През 2012 г. Том Холанд изпълнява главната роля на Айзък във филма "Как живях сега", (реж. Кевин Макдоналд) заедно със Саоирс Ронан. Филмът излиза на екран през 2013 г.

На 17 октомври 2012 г. Холанд става носител на наградата "Холивудски прожектор" за ролята си във филма "Невъзможното". "Много сме развълнувани, че ще можем да отличаваме актьорски таланти, които са на път да се открият и да станат звезди", казва в изявление Карлос де Абреу, основател и изпълнителен директор на Холивудските филмови награди. На 6 декември 2012 г. беше обявено, че Холанд става носител на наградата на Националния съвет за рецензии в категорията "Актьорски пробив". В края на декември 2012 г. Холанд е избран за носител на наградите на критиката в Невада за най-добро младежко изпълнение за годината.

Кристофър Тапли, главен редактор на HitFix, съобщава на 27 август 2012 г., че Summit Entertainment, компанията, отговорна за разпространението на "Невъзможното" в САЩ, ще агитира за главната роля на Холанд, а не на Макгрегър, и категорично твърди, че Том Холанд заслужава да бъде номиниран за "Оскар" в категорията "Най-добър актьор". Фактът на дългото номиниране за "Оскар" бе потвърден в статия в "Холивуд рипортър": "И макар че Макгрегър изпълнява ролята на баща си във филма, Холанд е представен като главен актьор за разглеждане на наградите. Независимо дали ще получи някакви номинации, изпълнението му като волевия и решителен най-голям син печели одобрението на критиката."

Като един от най-обещаващите млади актьори, Холанд е включен в класацията на Screen International "UK Stars of Tomorrow - 2012" и в "Youth Impact Report 2012" на Variety. Холанд е подписал договор с глобалната агенция за таланти William Morris Endeavor (WME) и е представляван от литературната и талантлива агенция Curtis Brown.

През 2015 г. Том се превъплъщава в ролята на Питър Паркър/Човека-паяк във филми на Sony и Marvel. Той играе ролята в Captain America: Civil War (2016), Spider-Man: Homecoming (2017), and Avengers: Infinity War (2018). - И.И. превод

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Забавно, но с недостатъциКато
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани