5-те най-добри филма с участието на Ален Делон

| |

2. Le Samourai / Самураят (1967) -  8.0/10

Наемният убиец Джеф Костело, изигран от Ален Делон, е перфекционист, известен с това, че винаги внимателно планира всяко свое действие и никога не допуска грешки. Той следва стриктен кодекс на честта, който го прави хладнокръвен и безпогрешен в своята работа. Но една нощ, след като извършва убийството на собственик на нощен клуб, Джеф е забелязан от свидетели, което поставя живота му на карта. Усилията му да си осигури алиби започват да се провалят, а натискът от полицията и преследвачите му се увеличава, принуждавайки го да се бори не само за свободата, но и за оцеляването си. С всеки изминал момент, Джеф е все по-близо до това да бъде уловен в капан, от който може и да няма изход.


1. Rocco e i suoi fratelli / Роко и неговите братя (1960) - 8.2/10


След смъртта на съпруга си, вдовицата Розария Паронди пристига в Милано заедно с петте си синове, където най-големият син Винченцо вече живее. Те се сблъскват с трудности в новия град, като Симоне започва успешна кариера в бокса, но скоро попада под влиянието на разюздания живот и губи контрол над себе си. В същото време Роко, по-отговорният от братята, се посвещава на работа и спорт, като успява да постигне големи успехи в бокса и става шампион.

Симоне обаче се саморазрушава, докато Роко продължава да го подкрепя, въпреки че брат му изпада в сериозни проблеми. След убийството на Надя, Симоне е предаден на полицията от брат си Чиро, който не може повече да гледа упадъка му. В крайна сметка семейството е разделено между успехите на Роко и провалите на Симоне, като Чиро решава да се дистанцира и да създаде нов живот за себе си, докато Роко мечтае да се върне в родния край.

Автор

Симо

Тагове

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани