5-те най-добри филма с участието на Ален Делон

| |


5. Mr. Klein / Господин Клайн (1976) - 7.5/10

Ален Делон изпълнява ролята на Робер Клейн, успешен търговец на изкуство в окупирана от нацистите Франция през Втората световна война. Клейн, който безскрупулно се възползва от отчаянието на евреи, принудени да продават ценни картини на безценица, води безгрижен живот, докато не открива, че съществува друг човек със същото име. Този „друг“ Клейн, който е евреин и вероятно член на Съпротивата, привлича вниманието на властите към Робер, като постепенно започва да руши неговата идентичност и да го въвлича в опасна игра на объркване и параноя. Опитвайки се да намери и разобличи своя двойник, Робер Клейн навлиза все по-дълбоко в мрачен свят на преследвания и съмнения, което води до фатални последици. Филмът е проникновен размисъл върху въпросите за идентичността, морала и човешката вина.

 

4. Plein soleil / В зенита на слънцето (1960) - 7.7/10

Първият голям успех на Ален Делон идва с ролята на Том Рипли в трилъра на Рене Клеман „Plein soleil” (1960), който е наситен с напрежение и атмосфера, пропита от горещината на Средиземноморието. В този филм Делон блестящо представя психологическия портрет на циничен млад убиец, който не само извършва престъпление, но и безмилостно се опитва да открадне самоличността на своята жертва. Тази роля утвърждава Делон като една от най-обещаващите млади звезди на френското кино, благодарение на харизматичното му изпълнение и мрачната, но привлекателна аура, която създава около своя герой.

 

3. Le cercle rouge / Червеният кръг (1970) - 7.9/10

В "Червеният кръг" Жан-Пиер Мелвил използва архетипите на модерното кино – скитници, гангстери и полицаи, за да ни разкаже една вдъхновяваща история за приятелството, верността и щедростта. Чрез тези герои, които често са самотни и изолирани, Мелвил ни показва красотата на истинските чувства и силата на връзките, които се създават между тях. Филмът е ода за големите самотници, които намират смисъл в лоялността и споделените преживявания, дори в един свят, изпълнен с престъпност и опасности.

Автор

Симо

Тагове

Коментари


6/10 Губи се същносттаТози филм не
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани