Новият филм на Вин Дизел "Riddick" официално ще се заснеме

| |

Ридик, среброокият космически разбойник на Вин Дизел, официално се завръща. Дизел ще изпълнява главната роля и ще продуцира филма "Ридик: Фюрия", чиято продукция ще започне през август. Предстоящото продължение, което ще бъде четвъртото филмово участие на Дизел в ролята на Ридик, ще се снима в Германия, Испания и Великобритания. 

В "Ридик: Фюрия" междупланетарният антигерой ще се завърне на родната си планета Фюрия, която почти не помни и подозира, че вече не е нищо повече от планетарен град-призрак. След като пристига там обаче, той се среща с няколко фюрианци, които се борят за живота си срещу ужасяващо извънземно чудовище - а борбата с ужасяващи извънземни чудовища е това, което Ридик умее най-добре. По пътя си той открива, че може би има повече общи неща с някои от фюрианците, отколкото подозира. Филмът ще бъде режисиран от Дейвид Туей, който е режисьор на предишните три филма за Ридик, като се започне от "Pitch Black" от 2000 г.; той също така е сценарист на "The Fugitive", "Waterworld" и "G.I. Jane" и режисьор на трилърите "The Arrival" и "Perfect Getaway". 

Кой е Ридик?



 Ричард Б. Ридик е член на фюрианците, раса от воини; до голяма степен изглежда като човек, но притежава необичайни сребристи очи.Очите му позволяват да вижда перфектно в тъмното, но са достатъчно чувствителни, за да се налага да носи очила на слънчева светлина. Известен космически престъпник, той се появява за първи път в "Pitch Black" от 2000 г., където е заловен от ловец на глави, само за да се пренесе на планета с три слънца. Потопен в пълен мрак по време на троен залез, Ридик трябва да защити останалите оцелели от катастрофата от гладните хищници на планетата.

Той се завръща в продължението от 2004 г., "Хрониките на Ридик", което го изправя срещу фанатичните Некромонгери сред обширна космическа опера. Последвалото продължение, "Ридик" от 2013 г., се завръща към изчистената естетика на "Pitch Black", като Ридик и закъсалият екип от наемници (включително Кейти Сакхоф) са принудени да се обединят, за да оцелеят във враждебен извънземен свят. Дизел озвучава и режисирания от Питър Чънг късометражен анимационен филм "Хрониките на Ридик: Тъмна ярост", който запълва празнината между "Pitch Black" и "Хрониките на Ридик". 

 Дизел ще продуцира филма Riddick: Furya чрез своята компания One Race Films заедно със сестра си Саманта Винсънт. Торстен Шумахер за Rocket Science и Ларс Силвест за Thank You Studios също ще продуцират, както и Джо Нойраутер. Дизел може да бъде видян и във все още неозаглавения последен филм от франчайза "Бързи и яростни", който е планиран да излезе на екран през 2026 г.

Снимките на "Ридик: Фюрия" ще започнат през август; все още не е определена премиерна дата.

Автор

Симо

Коментари


6/10 Губи се същносттаТози филм не
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани