7 странни неща, които актьорите е трябвало да направят, за да спечелят роля във филм

| |

5. Никълъс Хоулт е трябвало да си представи, че е заобиколен от силово поле (The Favourite)

Всеки, който е гледал "Омарът", "Убийството на свещения елен" или "Фаворитката", ще ви каже, че филмите на Йоргос Лантимос са направо странни.

Оказва се, че такива са и методите, които той използва за подбор на актьорите си.

Просто попитайте Николас Хоулт, който играе лидера на опозицията Робърт Харли в най-новата творба на режисьора - спечелилата "Оскар" драма "Фаворитката".

Докато се е подготвял за ролята, Хоулт казва, че Лантимос (чрез USA Today) е имал някои странни и напълно неочаквани искания към него, като например да си гука по време на сцена и дори да се преструва, че стаята е пълна със силови полета:

"Йоргос ме помоли да гукам, докато човекът, с когото бях, казваше репликите си, а след това трябваше да си представя силови полета около стаята и да ги извайвам в различни неща. По време на репетициите имаше много подобни игри. Не съм сигурен как това се отразява на изпълнението."

Действието на "Фаворитката" се развива в Англия през XVIII век, така че нямаме представа защо силовите полета са дори отдалечено свързани с ролята на Хоулт. Дори ако действието на филма се развиваше в наши дни, силовите полета пак нямаше да имат нищо общо с него. Шантаво.

Предполагаме, че Лантимос просто обича нещата да са странни. По дяволите, Хоулт дори не е единственият актьор в този филм, който е трябвало да направи нещо странно, преди да се появи в него...

Автор

whatculture

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани