7 странни неща, които актьорите е трябвало да направят, за да спечелят роля във филм

| |

6. Харви Стивънс е бил инструктиран да нападне режисьора Ричард Донър (The Omen)

Филмът "The Omen" от 1976 г. - ако трябва грубо да обобщим интересния сюжет - разказва за едно страховито момче на име Деймиън Торн, което всъщност е злият Антихрист. Ако публиката не намираше Деймиън за страшен, филмът просто нямаше да работи. Вероятно щеше да е смешен.

За щастие обаче Деймиън беше наистина страшен и това до голяма степен се дължи на факта, че режисьорът Ричард Донър беше изключително внимателен в търсенето на детска звезда - процес, който включваше доста необичаен тест за всички потенциални кандидати.

Докато търсеше подходящия млад актьор, Донър помоли участниците в прослушването да изпълнят сцената, в която Деймиън напада Катрин на сватбата. Макар че на пръв поглед това не звучи много странно, то определено става странно, когато научите, че за да направи сцената от прослушването възможно най-близка до реалната, Донър решава да остави децата да го нападнат физически.

Съобщава се, че Харви Стивънс (който в крайна сметка изиграва Деймиън) е казал на Донър да "дойде при него", за да може Донър да види колко ядосано и страшно може да стане детето.

В отговор Стивънс се нахвърлил и започнал да драска с нокти по лицето на Донър и дори го ритнал в слабините. Той веднага спечели ролята. А останалото е история.

Автор

whatculture

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани