7 странни неща, които актьорите е трябвало да направят, за да спечелят роля във филм

| |

Тъй като кастингът често е толкова потайна част от филмовия процес, понякога забравяме, че актьорите трябва да се борят усилено за ролите си във филма.

Когато гледате филм за супергерой, не се замисляте за многото, многото пъти, в които главният актьор е трябвало да застане пред продуцентите, да чете репликите си, докато отчаяно се надява, че представя героя по правилния начин. Това може да бъде труден, продължителен процес и дори най-големите филмови звезди трябва да преминат през него.

Но прослушването - или просто доказването, че сте подходящият актьор за ролята - невинаги е толкова просто, колкото да прочетете една сцена пред група режисьори.

Всъщност има актьори, от които е било поискано да направят странни, сложни или смущаващи неща, за да спечелят ролите, за които са се кандидатирали, дори ако тези неща не са имали нищо общо с героя или със самия филм.

Така че следващия път, когато имате лош ден, просто погледнете на това така: поне не се е налагало да показвате на напълно непознати как изглеждат с*кс изражения...

7. Вилхелм Бломгрен е трябвало да мине през гората преди прослушването си (Midsommar)

"Мидсомар" на Ари Астер е един от най-неприятните филми през последните години - тревожна, но завладяваща история на ужасите, чието действие се развива в шведска комуна.

Голяма част от филма се развива на открито, като актьорите снимат сцените си на голямо поле, заобиколено от гора и това красиво място всъщност оказва влияние върху доста странния процес на прослушване за филма.

В интервю за EW актьорът Вилхелм Бломгрен (който играе Пеле, член на комуната) споделя, че за да получи ролята си, е трябвало да спази някои странно специфични забележки на директора на кастинга - казал му е да мине 30 метра през някаква гора непосредствено преди да запише сцената си на прослушването:

"Всъщност тъкмо завършвах един шведски сериал на HBO и същата кастинг агентка участваше в Midsommar, така че ми се обади. Беше много стриктна относно самото снимане, като например: "Може ли да започнеш с тридесет метра ходене" - или нещо подобно - "в гората, а след това да направиш сцената". Аз казах: "Добре... Да..., разбира се... Но в крайна сметка това ми осигури ролята. Може би."

Може би просто са искали да го свържат с природата? А може би просто са искали да видят кои актьори биха се съобразили с такава необичайна молба. Кой знае.
 

 

Автор

whatculture

Коментари

Никога повече
7/10 Твърде бързо Твърде яростноПър
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани