"Еманципация" от Apple TV+ с Уил Смит в главната роля, се отлага за 2023 г.

| |

Трудно е да се повярва, че вече е минал месец от шамара, който се чу по целия свят на тазгодишните Оскари. В резултат много от бъдещите проекти на Уил Смит бяха или отложени, или преместени. Според ексклузивна информация на Variety, филмът на Смит "Еманципация" (Emancipation) е отложен за 2023 г., което го прави поредният филм на Смит, засегнат от тази нощ.

Въпреки че нямаше точна дата за екшън-трилъра на Антоан Фукуа, се очакваше филмът да бъде следващият голям претендент за награди на Apple след тазгодишния носител на наградата за най-добър филм CODA. Apple не потвърди датата или новината, но един от източниците на Variety заяви, че "това е негласната истина", че трилърът няма да се появи на Apple TV+ по-късно тази година. Въпреки това има малък шанс филмът да излезе тази година, тъй като същият източник разказа и за това, че между Apple и създателите на филма се водят разговори за есенната премиера на филма, която все още продължава. Това е много малко вероятно, като се има предвид, че ситуацията около Смит не се е подобрила през последния месец.

Говори се също така, че филмът може дори да не е готов за премиера през 2022 г., тъй като Фукуа все още е в дълбока постпродукция на филма. Дори преди "шамара", "Еманципация" беше на труден етап. Първоначално филмът забави продукцията си, за да премести местата за снимки от Джорджия в Луизиана в знак на протест срещу законите за ограничаване на гласуването в щата. След това филмът се забави отново заради разрушенията, причинени от урагана Айда и пандемията през август 2021 г.

Ако филмът трябваше да излезе тази година, единственото нещо, за което щеше да се говори, дори и в края на 2022 г., щеше да бъде ударът на Смит върху Рок. Смит подаде оставка от Академията и му беше забранено да посещава Оскарите или други събития, свързани с Академията, в продължение на 10 години. След като събитията от последните "Оскари" засенчиха победата на CODA в категорията "Най-добър филм", стрийм компанията вероятно иска да избегне полемиката за следващия си претендент за наградите.

Това е много тежко хапче за преглъщане за създателите на филми, но не толкова за Apple, тъй като те вече имат голям списък с филми за 2022 г. Техният състав включва силни заглавия като носителя на наградата на публиката на фестивала в Сънданс Cha Cha Real Smooth с Дакота Джонсън в главната роля, Raymond & Ray на Родриго Гарсия и анимационния филм Luck.

"Еманципация" разполага с толкова много таланти както зад, така и пред камерата, така че се надяваме филмът да може да излезе на екран по-скоро рано, отколкото късно.

Автор

collider

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани