19 факта за популярни филми, които ще ви изненадат

| |

  5. В Капитан Филипс / Captain Phillips (2013) фразата: „Погледни ме! Сега аз съм капитанът!" е била импровизация на актьора-дебютант Бархад Абди. Това е причината Том Ханкс да изглежда толкова естествено изненадан в кадъра. Освен това, след излизането на филма Абди беше номиниран за „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля.

© Captain Phillips / Trigger Street Productions

6. Когато Киану Рийвс тича до свързаният с бомба автобус в Скорост / Speed (1994), той удря вратата на автобуса и счупва стъклото. Това се случва случайно, но сцената е била запазена във финалната версия на филма, заради естественият ефект.

© Speed / 20th Century Fox

  7. Между другото, най-известната сцена в този филм съдържа скок на автобуса през дълга пролука на магистралата. Всъщност мостът е бил напълно сглобен, като едва след заснемането е премахнат цифрово. Ятото летящи птици също е добавено допълнително. Но автобусът наистина излита в тази сцена, като за тази цел е била изградена специална рампа. Автобусът достига скорост от 61 мили в час и се издига на 109 фута във въздуха. Освен това предните му колела достигат височина от 20 фута над земята, което е по-високо, отколкото всеки от екипа е очаквал, най-вече операторите. В резултат на това предната част на автобуса излиза извън рамката на кадъра.


© Speed / 20th Century Fox

  8. Преди да ограбят банката, героите във филма Зад волана / Baby Driver (2017) си слагат маски, които приличат на Майк Майърс. Студиото е искало да използва оригинални маски на Майкъл Майърс от Хелоуин, но не успява да получи законно разрешение за това. Тогава продуцентите се свързват с г-н Майърс и той лично им дава разрешение да използват маски, които копират на лицето му.

© Baby Driver / TriStar Pictures

  9. За да заснемат сцената с кладенеца на душите, продуцентите на Похитителите на изчезналия кивот / Raiders Of The Lost Ark (1981) проверяват всеки зоопарк в Лондон и в Южна Англия, където може да бъде заснет следващият епизод на Индиана Джоунс. Те са пожелали да получат всяка възможна змия. Но след като всички змии са събрани, става ясно, че все още няма достатъчно от тях. Ето защо Стивън Спилбърг наряза няколко маркуча на парчета и ги поставя сред истинските змии. Ако се вгледате внимателно, ще можете да различите истинските от фалшивите.

© Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark / Lucasfilm Ltd.

Автор

Миша

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани