19 факта за популярни филми, които ще ви изненадат

| |

Създаването на филми е наистина вълшебен процес с вътрешна информация, известна само от членовете на снимачната площадка и актьорите, работещи по филма. Ето защо толкова много любопитни подробности остават неизвестни за обикновените зрители. Например във филма Скорост / Speed (1994) Киану Рийвс случайно счупва стъклото в автобуса и тази сцена остава във филма. А във филма Пришълецът: Завръщането / Alien Resurrection (1997) Сигорни Уивър се учи как да хвърля в гръб баскетболна топка в коша, продължение на 3 седмици.

 

Ние от filmitena.com обичаме филмите и обожаваме да научаваме тайните за това как са създадени. Затова сме много развълнувани да споделим нещата, които открихме за вас.

  1. Само за Терминатор 2: Страшният съд / Terminator 2: Judgment Day (1991) Линда Хамилтън се учи да отваря брави с кламери. И тя наистина го прави в сцената, в която бяга от психиатричната болница. 

© Terminator 2: Judgment Day / Carolco Pictures

    2. За да се подготви за главната роля в Теорията на всичко / The Theory of Everything (2014), Еди Редмейн сваля почти 15 килограма и тренира да изкривява тялото си в продължение на 4 месеца, за да може да се движи като хора, страдащи от същото двигателно невронно заболяване. Редмейн стои пред огледалото с часове, научавайки се да изкривява правилно и лицето си. В крайна сметка, според неговия остеопат, актьорът е променил подравняването на гръбнака си.

© The Theory of Everything / Working Title Films

  3. Актьорите от Интервю с вампир / Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) се налага да висят с главата надолу в продължение на 30 минути, преди да започнат снимките. Това е изискване, заради което гримьорите да могат да нанесат правилно грима. Поради такова положение кръвта би се втурнала към главата, а кръвоносните съдове ще започнат да стърчат по лицето. След това гримьорите използва подутите вени на актьорите, за да създадат ужасяващият вид на вампирите.


© Interview with the Vampire / The Geffen Film Company

  4. Докато снимат Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена / Lord Of The Rings: Fellowship Of Ring (2001), актьорите трябва да летят до много високи, планински отдалечени места с хеликоптер. Шон Бийн, който играе  ролята на Боромир, страда от фобия от летене, заради което му се налага да прекарва по 2 часа на ден, изкачвайки планината, вече облечен като Боромир.

© The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / New Line Cinema

Автор

Миша

Коментари

Никога повече
7/10 Твърде бързо Твърде яростноПър
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани