15 най-добри филми на ужасите за 2017 година

| |


2017 е страхотна година за любителите на ужасите. Изтичат едни изключителни дванадесет месеца, които дадоха на феновете страхотни заглавия като Не дишай / Don't Breathe (2016), Влак до Пусан / Train to Busan (2016) и Под сянката / Under the Shadow (2016) тази година е още по-добра - пълни кино зали с нетърпелива аудитория.
2017 година беше доказателство - ужасът е по-силен от всякога. Филми като ТО / IT (2017), Бягай! / Get Out (2017) и На парчета / Split (2016), доказали се в ранната част на десетилетието, са потвърждение, че публиката желае филми на ужасите, което от своя страна доведе до разнообразие от качествени хоръри през последните 12 месеца.
Не е лесно да се вместим в топ 15, с толкова много филми, от които да изберем. При наличието на такъв голям избор, имаше няколко страхотни филма като Честита смърт / Happy Death Day (2017), които просто останаха назад. Това са филмите на ужасите от 2017 година, в които ще открием и най-страшните си кошмари:
 

15. Признак на живот / Life (2017)


 

Нека първо да поясним: Признак на живот / Life (2017) няма нито една кост. Един космически ужас за извънземна форма на живот, която се разпада свободно, расте нереално бързо и започва напълно да разкъсва космическа станция. Докато филмът напредва, нито предсказуемият сюжет, нито обратът на разказа, са нещо ново и непознато, но филмът подхожда към тези клишета толкова уверено, че всички съмнения за познат сюжет остават на заден план.

Актьорите в сърцевината на филма са тези, които продават ужаса - Райън Рейнолдс, Ребека Фъргюсън и Джейк Гиленхал - те издигат високо всяка сцена. Има моменти, в които изглежда, че Гиленгхал играе ролята си без да полага особени усилия, но дори и отегчен, е по-завладяващ от повечето актьори.

С по-колеблива и спокойна атмосферата, и без стряскащи моменти, Признак на живот / Life (2017) превъзхожда най-вече в създаването на тежко чувство за Sci-Fi ужас, което е абсолютно подкрепено във финалните сцени на филма.

Автор

Михаела

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани