Дженифър Лорънс

(Jennifer Lawrence)
| | |
Роден/а
August 15, 1990 - Louisville, Kentucky, USA
Повече за актьора/режисьора
Wikipedia IMDB Видео Снимки
Всички филми на Дженифър Лорънс
(Jennifer Lawrence)
Мини Биография

Дженифър Лорънс е родена на 15 август, Луисвил, Кентъки САЩ. Тя има двама по-големи братя Бен и Блей, родители Гари И Карън Лорънс.

Семейството и приятелите се обръщат към нея с "Джен". Участвала е в местния театър, и когато е била на 14 е решила да направи актьорска кариера, убедила родителите си да я заведат в Ню Йорк, където тя открива актьорския си талант. Преди да стане актриса Дженифър Лорънс е била, мажоретка и модел, играла е хокей на трева, софтбол, неща които не е правила със страст, както това да бъде актриса.

През 2004 година пътува с родителите си до Ню Йорк, където се явява на прослушвания в агенции за таланти и модели. Агентът, който я прослушва казва на нейната майка, че това е едно от най-добрите четения и изигравания на текст на прима виста, което е чувал от 14 годишно момиче, като след това се опитва да убеди майката й да я пусне да изкара лятото в Манхатън. Точно като по филмите, след като Джен излиза от агенцията, е забелязана от друг агент, който снима реклама за H&M и иска да й направи няколко снимки. На следващия ден успява да се свърже с Дженифър Лорънс и я кани на прослушване, отново е впечатлен от перфектно за 14 годишно момиче четене и изиграване на текст без никаква подготовка, той упорства пред майка за да я убеди да пусне Джен да изкара лятото в Ню Йорк.

Дженифър Лорънс изкарва цялото лято в Ню Йорк, като участва в няколко реклами и получава малка роля във филм. Актьорската й кариера много бързо набира скорост и това принуждава цялото й семейство да се преместят в Лос Анджелис, където е избрана да участва в ситкома на TBS "The Bill Engvall Show" (2007) и филми като The Poker House (2008) и The Burning Plain (2008).

Лорънс участва в спечелилия на филмовия фестивал в Сънданс филм "Зимен дар", като с ролята си прави впечатление на критиката. Дейвид Денби от Нюйоркър признава, че не би си представил филма с друга актриса без харизмата на Лорънс. На 25 януари 2011 година получава номинация за "Оскар" и става втората най-млада актриса с номинация в категорията.

Следващото й участие е заедно с Джоди Фостър и Мел Гибсън във филма "Бобърът". След това изиграва по блестящ начин ролята на Катнис Евръдийн във филма "Игрите на глада". В края на 2013 г. се очаква и втората част на филма, а именно "Игрите на глада: Възпламеняване" (The Hunger Games:Catching Fire), в който Дженифър отново е в ролята на Катнис Евърдийн.

Лорънс има една номинация за "Златен глобус" и един спечелен "Оскар" за ролята си в "Наръчник на оптимиста", в който е рамо до рамо с Робърт Де Ниро и Брадли Купър.

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

CMo CMo
2/19/2020 8:37:44 PM

1917 / Първата световна война
Изключителен филм, операторското майсторство в "one shot" стил е