Ан Хатауей

(Anne Hathaway)
| | |
Роден/а
November 12, 1982 - Brooklyn, New York City, New York, USA
Повече за актьора/режисьора
Wikipedia IMDB Видео Снимки
Всички филми на Ан Хатауей
(Anne Hathaway)
Мини Биография

Ан Хатауей е родена на 12 ноември 1982 г. в Ню Йорк, но детството й преминава в Ню Джърси. Във вените й тече френска, германска, ирландска,  и американска кръв.   Бащата на Ан- Кейт  Джерард е адвокат, а майка й е актриса. По-големият й брат Майкъл е писател, а по-малкият - Том тръгва по нейните стъпки.  Средното си образование Ан- Кейт завършва в Милбърн, Ню Джърси. След това  постъпва в Нюйоркския университет, но все още не го е завършила.

 През 1997 г. Хатауей  започва работа в телевизията. Агенция за недвижими имоти я избира за реклама на луксозни къщи и градини. Три дни преди да отиде на кастинга за “Get Real” изнася два концерта в Карнеги Хол с хора на Източните щати. Първата роля в киното на Ан Хатауей  е Мегън Грийн в просъществувалия за кратко сериал “Get Real” (1999).  Но героинята й Мия в “Дневниците на принцесата” я прави известна (2001) и продължението му през 2004 г. Режисьорът Гари Маршал я нарича “талантлива комбинация между Джуди Гарланд, Одри Хепбърн и Джулия Робъртс”.

След приключване на  ангажимента й в “Дневниците” тя се снима в “Другата страна на рая “ (2001). Ан прави забележителна игра в “Никълъс Никълби” (2002), където й партнират Чарли Хънам и Джейми Бел. През 2004 участва и в "Приказка за Ела" (2004).  След като подписва  договор за “Вторите дневници”, на Ан й се налага да откаже ролята на Кристин във “Фантомът от операта” на Джоуел Шумахер,. Година по-късно Хатауей рязко променя посоката на жанра, в който снима. Семейните филми са вече минало и тя стъпва направо дълбокото като се появява гола в “Havoc” (2005) и “Планината Броукбек” (2005).

Младата актриса печели битката със Сиена Милър (с която са приятелки в живота) за ролята на Лурейн Туист във филма на Ан Лий. През 2006г. момичето от Джърси се снима заедно с Мерил Стрийп в комедията “Дяволът носи прада”.  Ан Хатауей приема да изиграе младата Джейн Остин в “Becoming Jane” (2007). Налага се да взима уроци по пиано и да се научи да говори с английско произношение.

През 2008 г. тя печели няколко награди за ролята си в“ Рейчъл се омъжва“ на Джонатан Деми и “Passengers” (2008) на Родриго Гарсия. . През 2010 г. тя участва в  хитовете „ Свети Валентин“, „Алиса  в страната на чудесата“, и Любов и други наркотици“ и печели награда Еми.  През 2011 г. тя имаше глас- роля в анимирани филми- Рио. През 2012 г. Ан се  превъплащава в  Селина Кайл –„Жената котка“,  в The Dark Knight Rises на Christopher Nolan's и Фантин в „ Клетниците“ на Том Хупър. Нейното изпълнение в последната й роля и носи възторжена критика и няколко отличия, включително Globe наградата Golden, Guild Award на филмовите актьори, наградата BAFTA и наградата на Академията за най-добра поддържаща женска роля.

Списание  „Хората“ я обяви за една от своите революционни звезди на 2001 г.,  тя се появява и в списъка  на световните  50 най-красиви хора през 2006 г.

Starcraft 2 Промоция в Мастър 3v3 с FrosT и VlakovBG - велики игри :)

Гледат в момента

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

Leon197 Leon197
11/8/2020 11:03:44 PM

Jesse Stone: Stone Cold / Джеси Стоун: Хладнокръвния Стоун
Едни от най-добрите криминални филми, които съм гледал, но в тях