Уил Смит

(Will Smith)
| | |
Роден/а
September 25, 1968 - Philadelphia, Pennsylvania, USA
Повече за актьора/режисьора
Wikipedia IMDB Видео Снимки
Всички филми на Уил Смит
(Will Smith)
Мини Биография

  Цялото име на Уил Смит е Уилард Кристофър Смит-Младши, роден на 25 септември 1968 година във Филаделфия, САЩ. Той е 2рото от 4 деца на Керълайн (учителка) и Уилард Смит-старши (собственик на хладилна компания). Учи в Overbrook High School намиращо се в Пенсилвания. Прякорът му е "Prince" поради очерователния начин, по който се измъква от неприятности. Уил е много умен ученик и за това получава стипендия да учи в Julia Reynolds Masterman Laboratory и Demonstration School във Philadelphia.

  Още от 12-годишен Смит започва да изпълнява рап и на един купон се среща с ДжефТаунс. Скоро двамата започват да се представят заедно като DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince, заедно издават и два платинени албума, единият от които получава първата награда „Грами” за рап-музика. След като популярността на дуото започва да намалява, Уил Смит е пред банкрут в началото на 20те си години, след като е изхарчил страшно много пари за къща, коли и бижута, това го принуждава да търси ново поприще и го намира като актьор.

 През 1989 Уил се запознава Бени Медина, който му споделя идея за ситком разказващ по комедиен начин живота в Бевърли Хилс. Смит харесва много идеята и NBC започва снимките на новия сериал през 1990 с името "The Fresh Prince of Bel-Air". В него Уил играе себе си умно момче от улицата живяло в West Philly преместило се при богатия си чичо в  Beverly Hills. Сериалът има 6 сезона. По времето на снимките на сериала, Уил Смит започва своя пробив на големия екран, критиците го забелязват в Six Degrees of Separation (1993). След участието му в Bad Boys (1995) затвърждава началото на една бляскава актьорска кариера. След което участва в Blockbuster-а  Independence Day (1996), където играе военен пилот биещ се с извънземни.

 През лятото на 1997 Смит се връща към рапа и научно-фантастичния жанр с блокбъстъра Мъже в черно. Успехът на заглавната песен от филма го вдъхновява да се върне в музикалното студио и през ноември 1997 по магазините излиза първият му албум от 4 години. В края на същата година Уил и актрисата Джейда Пинкет, с която имат връзка от 2 години, сключват брак.  

 Уил Смит се отказва от главната роля в „Матрицата”, за да участва в провалилата се с гръм и трясък уестърн-комедия Този див, див Запад. Все пак музикалната тема към филма отново оглавява американските чартове.

За ролята на световния шампион по бокс Мохамед Али в едноименния биографичен филм от 2001 г. актьорът получава номинация за „Оскар”.

През 2013 заедно със сина си участва във филма After Earth, който филм разочарова фенове и дава повод на критиците изсипят негативни критики към него и сина му.

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

CMo CMo
2/19/2020 8:34:18 PM

Jojo Rabbit / Джоджо Заека
Сюрелистична тъпня е малко да се каже за този филм. Плосък изключ