Shogun / Шогун

| | | | | |
Shogun / Шогун

Стрийминг платформи

Резюме

Действието ни пренася в Япония през XVII век и борбата за власт, която ще доведе до установяването на шогуната Токугава. В центъра на историята е даймьото лорд Йоши Торанага (Хироюки Санада), който е изправен пред угрозата за живота си, след като враговете му в Съвета на регентите са се обединили срещу него. В този момент мистериозен европейски кораб е намерен заседнал в близкото рибарско селище, а неговият лоцман Джон Блекторн (Козмо Джарвис) носи тайни, които биха могли да помогнат на самурая да наклони везните на властта в своя полза. Партньорството между двамата работи и в полза на Блекторн, който също има врагове, с които трябва да се справи - свещениците йезуити и португалските търговци. Така съдбите на двамата мъже - японски господар самурай и английски моряк, стават неразривно свързани, а в центъра им попада тяхната преводачка - Тода Марико (Анна Савай), мистериозна благородничка, наследничка на опозорен род, която е приела християнството. Докато служи на своя господар лорд Торанага, тя трябва да балансира между дълга към него, приятелството си с Блекторн, новата си вяра и верността към покойния си баща.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

15-05-2024

6/10 Разочарован.

Гледахме Шогун и бяхме наистина развълнувани от него. Особено след всички тези добри препоръки и след като го сравниха с Игра на тронове (ние сме наистина големи фенове на GoT).

Но честно казано, не можем да разберем сравнението с Игра на тронове или шумотевицата около Шогун.

Първият епизод беше добър и обещаващ, но сериалът просто все повече губеше с всеки епизод. Беше много дълъг и за съжаление нищо не се случи наистина. В осми епизод отново имаше динамика и напрежение, които ни накара да бъдем спокойни за финала. Последният епизод обаче беше чист провал. В крайна сметка останахме наистина разочаровани от сериала, защото просто се надявахме на повече. А това определено не може да се сравни с "Игра на тронове".

0


27-04-2024

10/10 Всъщност впечатляващо
Когато за пръв път чух за този сериал, си помислих, че това ще бъде просто поредното жалко западно представяне на Япония от времето на шогуните. Но след това прочетох за възторжените отзиви и реших сам да установя точността на тези отзиви. И, боже мой, този сериал наистина е невероятен.
Никога не съм чувала за книгата, още по-малко съм я чела, но като почитател на световната история, намирам представянето на политическите тънкости на феодална Япония за завладяващо.
Вече са минали 2 епизода, а дори не съм осъзнал колко бързо е минало времето. Просто се оказах залепен за екрана от началото до края. Толкова фантастична работа от талантливи актьори. Жалко, че сериалът ще бъде лимитиран!

0


21-03-2024

9/10 Силно препоръчително

Току-що завърших първите два епизода и нямам търпение за още! Атмосферата, сюжетът, актьорската игра са превъзходни. Политиката и интригите са първокласни за "Игра на тронове", но мразя да правя това сравнение, тъй като искам този сериал да е отделен. Интригите между различните лордове и португалската върхушка са вълнуващи и напрегнати, докато наблюдаваме как различните герои играят играта. Обожавам го! Нямам търпение започвам следващия епизод. Отдавна не съм се чувствал така към някой сериал. Силно препоръчвам, ако харесвате драма от най-високо ниво.

0


Подобни филми

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани