Dyad / Диада

| | | | | |
Dyad / Диада
Video Thumbnail

Стрийминг платформи

Резюме

След успеха на вдъхновяващия „Доза Щастие“, който намери своето място в сърцата на публиката, режисьорът Яна Титова реализира втория си пълнометражен филм. „Диада“ предстои да излезе на голям екран в края на 2023 година, а първият официален тийзър вече е факт.



Филмът се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

Тагове

Държава: Bulgaria

Коментари, мнения и ревюта

20-02-2024

1/10 - Вместо този, вижте израелският Six Acts

С изключение на солидното присъствие на Маргарита Стойкова, това е просто поредната история за нещастие, но без емоционален ефект, защото е разказана толкова тромаво и нечестно. От една страна, виждаме вътрешното състояние на главната героиня, пряко изобразено в нейните драсканици, но което е още по-лошо, всяко проблемно поведение сякаш служи на някаква много показна цел. Защо е така сега, а? Ако Даида използваше тялото си, за да си купува алкохол, вместо уроци по английски, това щеше ли да я направи по-малко жалка? Авторите и публиката, които не могат да понасят истински антигерой, само демонстрират колко са безкомпромисни. И ми е гадно от това как тези самопровъзгласили се светци си присвояват всички важни теми и на практика отнемат възможността за истинска дискусия. Ако искате правдива драма за съзряването, Kids е очевидният вариант, но за по-девически подход вижте израелския Six Acts.

0


Подобни филми

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани