Хан Аспарух - трилогия / Хан Аспарух - трилогия

| | | | |
Хан Аспарух - трилогия / Хан Аспарух - трилогия

Стрийминг платформи

Все още не сме открили в коя стрийминг платформа е наличен филмът, но ще го направим :)

Резюме

Само този филм да беше създаден в България, това е достатъчно, за да се отсрами киното ни пред света. Трилогия, която всеки уважаващ себе си българин трябва да види поне веднъж.
Волжска България се огъва под набезите на хазарите. Следвайки завета на своя баща, синовете на Хан Кубрат, след смъртта му повеждат племената в търсене на нова родина. Най - младият от тях - Аспарух, след двадесетгодишно странстване, търсейки “земя завинаги” за своя народ, достига до устието на река Дунав.
Филмовият разказ се води от името на византийския хронист Велизарий, попаднал като пленник и съпътстващ Аспарух в неговия поход. Той става свидетел на героичните усилия на българите да отвоюват жизнено пространство на юг от Дунав и да създадат нова държава.
Фестивали и награди
СБФД’81 – наградата за режисура, наградата за операторска работа, наградата за мъжка роля на Васил Михайлов, наградата за музикално оформление на Людмила Махалнишка; ФБИФ Варна’82 – голямата награда “Златната роза”, наградата на публиката; Димитровска награда, 1983

Тагове

Държава: Bulgaria

Коментари, мнения и ревюта

Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Добър еТова е първият филм на
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани