Indiana Jones and the Dial of Destiny / Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

| | | | | |
Indiana Jones and the Dial of Destiny / Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

Стрийминг платформи

Резюме

Действието на Индиана Джоунс и реликвата на съдбата се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене.

Известният археолог и приключенец Индиана Джоунс е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер –бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната и който е твърдо решен да прекрои света, както на него му изнася.

Но не и когато Инди има какво да каже по въпроса – той се впуска в шеметна надпревара с времето, за да попречи на нацистите, а единствената (съмнителна) помощ, на която може да разчита, е на своята кръщелница Хелена.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

16-08-2023

8/10 - Никога няма да разбера целият този хейт

Разбирам някои от критиките, които чух по адрес на последния филм за Джоунс; той е обременен от няколко твърде странни идеи и прекалено много герои.

Но една критика, която никога няма да разбера, е, че това по някакъв начин е неуважително към героя Индиана Джоунс - че го принизява или е един вид подигравка с него. Не мога да не се съглася с това.

Това, което видях днес, беше филм, направен от режисьор, който разбира, уважава и обича този герой. Той е създал една сърдечна приключенска история, която добавя дълбочина на Джоунс и го изпраща с обич.

Индиана и Елена са герои, които са показани като способни, интелигентни и грижовни, и двамата се спасяват доста често. Представени са като затворени, но в хода на историята взаимно свалят емоционалните си пластове по фини, естествени начини, които наистина ме докоснаха и ме накараха да почувствам нещо.

Филмът е заснет и режисиран безупречно - действието е динамично, но същевременно твърдо и вълнуващо. Разбира се, амбицията на историята изисква МНОГО CGI и на моменти това се забелязва повече, отколкото трябва.

Това обаче не ми попречи да заобичам филма, защото сценарият е интелигентен, постоянно променя динамиката на силите и развива героите, за да ви накара да влезете в този свят.

Този филм е в пъти по-добър от "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" и аз наистина се надявам хората да не се поддават на хейта, който се надига онлайн, и да дадат шанс на това последно приключение с Инди.

0


15-07-2023

6/10 - Вместо забавен, беше депресиращ

"Похитителите на изгубения ковчег" е в списъка на 10-те ми най-любими филма за всички времена. Не смятам, че "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" изпрати подобаващо франчайза. Изглеждаше, че първата половина на филма не е нищо друго освен пресилени сцени на преследване, в опит да се сдобият с релкивата. В тази първа половина не се инвестира никакво време, за да се внуши мотив за действията, така че зрителят въобще не се вълнува от реликвата и от това кой ще я придобие. Освен това героинята на Елена е доста нелицеприятна. През по-голямата част от филма Индиана е в противоречие с Елена. Те не са добър екип. А след това той е една запусната версия на някогашният авантюрист, което е доста депресиращо. И за капак на всичко, във филма липсва всякакво забавление и комичност. Надявам се, че сценаристите не са забравили как се пише добра приключенска история. "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" се разминава с целта на поредицата на толкова много нива... И донякъде ме притесни колко много ненужни убийства има във филма. Това не е подходящо за семейни филми. Исках наистина да харесам последната част на този емблематичен приключенски свят". Обаче с напредването на историята, трябваше да призная, че "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" е пълно разочарование.

0


Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Добър еТова е първият филм на
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани