John Wick: Chapter 4 / Джон Уик 4

| | | | | |
John Wick: Chapter 4 / Джон Уик 4

Стрийминг платформи

Все още не сме открили в коя стрийминг платформа е наличен филмът, но ще го направим :)

Резюме

Джон Уик открива начин да победи Високата маса. Преди обаче да успее да спечели свободата си, той ще трябва да се изправи срещу нов враг с мощни съюзници по целия свят, както и срещу сили, които превръщат старите приятели във врагове.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

24-04-2023

5/10 Има такова нещо като твърде много

Масата, Международното криминално братство, което е осъдило Джон Уик, упълномощава Маркизата да се справи с него (и с управителя на нюйоркския хотел "Континентал"). Но може би, само може би, има изход.

Както се очакваше, в навсякъде в социалните мрежи е пълно с хора, които приветстват този филм като "Най-добрият Джон Уик досега", "Шедьовър", "Най-добрият екшън филм в историята" и т.н. Моето мнение е различно. Но трябва да започна с това, че ще отдам заслуженото там, където е необходимо. Дизайнът на продукцията, кинематографията, хореографията на действието и режисурата са на най-високо ниво и заслужаваха много по-добър филм, отколкото е този. И този филм заслужаваше много по-добър сценарий от настоящия.

Историята е добра, дори доста добра, но е погребана под промишлени количества екшън, който предизвиква недоверие. Съпротивата на всички срещу травмите и пълното отсъствие на полиция са само два от многото червени флагове, като е редно да не забравяме и безкрайната поредица от двойки тежкари, които се появяват от нищото и могат да бъдат спряни едва когато Уик няма оръжие :D

И дори сценарият заслужаваше по-добър актьор от Киану Рийвс. Ако трябва да сме честни, героят от първия филм тук е сведен до обикновена дървена фигура и за съжаление, Рийвс (когото искрено харесвам като изпълнител) тук дори не играе прилично.

0


15-04-2023

10/10 Безспорно най-добрият франчайз за екшън филми в историята.

Индиана Джоунс, Терминатор, Хищникът, Джурасик парк, Матрицата, Джейсън Борн и т.н. Всички са невероятни франчайзи, но изброените имат обща черта - в даден момент имат един, два лоши и лесно забравими филма. Ето защо Джон Уик е най-добрият франчайз за екшън филми на всички времена; Филмите просто продължават да стават все по-добри и по-добри. В Джон Уик 4, когато действието започва в Осака, Япония, то не спира, въпреки че е почти три часа. Това, което наистина ми хареса най-много във филма, е актьорският състав и героите. Страхотните злодеи и съюзници наистина поддържат този екшън интересен, докато Джон тропа по земното кълбо в продължение на 3 часа. Звукозаписът, монтажът, режисурата и операторското майсторство са отлични, както винаги. Цветовите схеми в целия този франчайз (още Джон Уик 2, 3 и особено 4) са такова удоволствие за очните ябълки. Най-добрият франчайз в света на екшъна. А боят с пушка в Париж с "драконовия дъх" е най-добрата бойна поредица, която вероятно сте виждали през живота си.

0


06-04-2023

9/10 Даааааа!

Вече знаете какво да очаквате от филм за Джон Уик. Мислех, че франчайзът губи малко инерция в глава 3, така че се притеснявах, че това продължение може да бъде разочароващо. Не е така. Той е дори повече на стероиди от който и да е Уик преди това! Дори близо 3 часа, филмът не се усеща прекалено дълъг, което е много специално за екшън филм. Този франчайз е поставил нови стандарти. Сценографиите, както всички споменаха преди, този път са наистина безумни. Сцената в Токио с осветените вишневи цветове беше прекрасна. Единственото супер нелогично нещо, което ме притесни беше, че никой не трепна в нощния клуб, накрая се стреснаха, но чак след цял 10-минутен побой из целия клуб. Ако сте харесали първите три филма, вдигнете си задника на кино. Да.

0


Подобни филми

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани