Plane / Твърдо приземяване

| | | | | |
Plane / Твърдо приземяване

Стрийминг платформи

Все още не сме открили в коя стрийминг платформа е наличен филмът, но ще го направим :)

Резюме

В екшъна "Твърдо приземяване" пилотът Броуди Торънс (Джерард Бътлър) спасява пасажерите на самолета си от удар от мълния, предприемайки рисковано кацане на разкъсван от война остров. Именно тогава той осъзнава, че приземяването е било едва началото.

Когато повечето пътници са взети за заложници от опасни бунтовници, единственият човек, на когото Броуди може да разчита, се оказва осъденият убиец Луис Гаспар (Майк Колтър). За да спаси пасажерите, пилотът ще се наложи да прибегне до помощта му и постепенно ще разбере, че зад фасадата на закоравял престъпник се крие нещо повече...

Тагове

Държава: United Kingdom, United States

Коментари, мнения и ревюта

20-04-2023

7/10 Изненадващо напрегнат

Да, изграден е изцяло от познати части, без нито един новаторски или оригинален елемент. Но "Твърдо приземяване" успява да се издигне над общоприетата си почва, като се възползва максимално от актьорите си и богатата на напрежение същност на филма.

Джерард Бътлър дава най-доброто си изпълнение от години насам. Ако изпълнението му беше пряко свързано само със заплащането му, той със сигурност нямаше да играе така така.

Режисьорът Жан-Франсоа Рише мъдро разпределя филма по начин, по който героите да имат осезаемо време да дишат и да възприемат случващото се между изблиците на бясно действие. Той дава на актьорите си време с дълги кадри да покажат емоциите, които техните герои би трябвало да изпитват.

И тъй като виждаме, че героите преживяват случващото се, ние също чувстваме цялата динамика. Въпреки че сюжетът е до голяма степен предвидим и шаблонен, усетих напрежението на бруталния екшън и цялата нечувана ситуация със заложниците, защото визуалният фокус на режисьора винаги е върху хората в тази история и страха, който изпитват.

Рише използва почти изцяло ръчна камера за този филм, за което аз лично имам смесени чувства. Тя помага при хаотичните последователности за повишаване на тревожността, но също така пречи на филма, когато трябва да видим резултата от бойните сцени, а той понякога е засенчен от постоянното потрепване на кадрите.

Вероятно няма да го гледам отново и сигурно скоро ще го забравя, но това е изненадващо повече от функционален екшън, който със сигурност си заслужава гледането за забавление.

0


11-04-2023

5/10 Катастрофален филм

Капитан Броуди Торънс (Джерард Бътлър) лети със самолет на нискотарифна авиокомпания от Сингапур до Токио в навечерието на Нова година. Самолетът е стар и в него има само няколко пътници. Един от тях е беглецът Луис Гаспар (Майк Колтър), който е транспортиран обратно в Съединените щати. По време на буря удря мълния и самолетът пада на филипински остров.

Реализмът излиза през прозореца след удара на мълнията. Трябва да кажа, че това е забавен филм за бедствия, но само до един момент. Очаквах самолетът да се приземи благополучно. Очаквах лош CGI. Но не очаквах, че дори малките неща преминават границата и попадат в категорията нереалистична глупост. Освен това много мразя анимационните злодеи. Те можеха да бъдат по-интересни, но кастингът и изборт на режисьора очевидно ги превърна в персонажи от “Villains R us”. Искаше ми се този филм да е нещо по-добро. Но “Твърдо приземяване” твърдо се приземи на дъното на класациите за най-лоши филми.

0


26-02-2023

9/10 Точно това, за което платих

Това беше филм, който ми предостави точно това, за което платих. Отидох в петък вечер. Взех чипс и бира, след което гледах перфектния филм за тази вечер. Имаме нужда от повече такива филми. Вълнуващ и напрегнат. Готини герои. Красиви жени. Опасни злодеи. Мисля, че важното е да не се замисляме. Джералд Бътлър беше идеален за ролята. Можех да видя Харисън Форд да изиграе добре тази роля преди 30 години. Майк Колтър също беше страхотен. Очаквам с нетърпение повече филми с него. Като цяло този филм определено си заслужава времето, ако искате екшън петък вечер.

0


Подобни филми

Коментари


6/10 Губи се същносттаТози филм не
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани