A Man Called Otto / Човек на име Ото

| | | | | |
A Man Called Otto / Човек на име Ото

Стрийминг платформи

Резюме

Базиран на комичния и трогателен бестселър на Ню Йорк Таймс, филмът “Човек на име Ото” разказва историята на Ото Андерсън (Том Ханкс) - сърдит вдовец, който не желае да се промени.

Тагове

Държава: United States, Sweden

Коментари, мнения и ревюта

07-02-2023

8/10 Емоционален удар

Това е идеалното място за Том Ханкс и той се възползва максимално от тази възможност. ( Отбелязвам, че той и Рита Уилсън са продуценти). Да, това е римейк на класически шведски филм, но това се играе за много по-голяма аудитория, като се запазват същите чувства. Добре написано и изиграно това е страхотно забавление, което преминава плавно от комедия към драма и накрая нанася емоционален удар, който го прави запомнящ се и го изтласква в един от най-добрите филми на годината . Чудесно напомняне защо Том Ханкс е на върха толкова дълго време, като същевременно осигурява пробив в поддържащата роля на Мариано Тревино, който наистина е едновременно много забавен и много трогателен. Мога ли да изтъкна и саундтрака ... особено сингъла на Кейт Буш. Силно препоръчително.

0


30-01-2023

10/10 Том Ханкс в най-добрата си форма

В гениалната, сериозна, но незабележителна драма на Марк Форстър "Човек на име Ото" главният герой Ото не може да избира ежедневните си битки, дори ако животът му зависи от това. Живеейки в невзрачен крайградски квартал с еднакви къщи някъде в Средния Запад, застаряващият мъж лесно се дразни от всяко неправилно дйествие на околните. Ото често е прав в оплакванията си, което му прави чест. Защо трябва да плаща за шест метра въже и да губи няколко допълнителни цента, например, когато е купил малко повече от пет? Защо не трябва да предупреждава безразсъдните шофьори, които често блокират вратите на гаража Загадката е, че нито една от поддържащите личности в тази история не може да приеме намека на Ото, поне не и във второто действие на филма. Вместо това всички герои колективно се отнасят към Ото с търпение и приемане, сякаш той не се държи съзнателно грубо с тях при всяка възможност. Например, никой не може да се досети защо колегите на Ото в работата му си правят труда да му организират парти за пенсиониране, след като то със сигурност ще остане неоценено, или защо Марисол непрекъснато настоява да се опита да извади на показ добрата му страна, когато Ото обидно отхвърля всеки неин искрен опит. Все пак историята успява да придаде известен чар, когато Ото най-накрая сваля гарда и започва да прави всички очаквани промени, докато отстрани страда от рядко сърдечно заболяване. Първо, той се превръща в местен герой, когато неволно спасява нечий живот пред очите на група безпомощни хора, твърде заети с телефоните си. По-късно натрупва допълнителна добронамереност, когато приютява Малкълм и изгражда бавно, но стабилно приятелство с Марисол - възнаграждаваща сюжетна линия в иначе предсказуемата история.

Но най-голямата победа в адаптацията на Форстър е нейното стойностно послание за малките победи на обикновените хора, които работят като функционираща и хармонична общност срещу злото на безликите корпорации. "Човек на име Ото" не е точно толкова философски като "За Шмид" или толкова социално осъзнат като "Аз, Даниел Блейк" - два филма, които понякога удрят по подобни ноти. Но въпреки това той е здравословна забава за следващото ви семейно събиране.

0


23-01-2023

9/10 Красиво и трогателно

Уау. Не бях подготвена за това. Мислех си, че ще гледам комедиен филм за намръщен мъж, който се разочарова от съседите си. Не очаквах, че до края ще се разплача - и то не от смях.

Не съм имала опит с оригиналната книга или филма, така че подходих към този филм без особени очаквания. Отдавна не се беше случвало филм да ме докосне по този начин.

Том Ханкс превъзхожда Отон в ролята на герой, толкова различна от всички останали, които е играл досега. Собственият му син играе по-младия му аз, което добавя ниво на автентичност към ролята. Поддържащият актьорски състав внася смесица от хумор и патос, в резултат на което се получава красив и трогателен филм, който уцелва всички правилни ноти.

Не го гледайте без кърпички!

0


Подобни филми

Коментари


6/10 Губи се същносттаТози филм не
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани