Strange World / Чуден свят

| | | | | |
Strange World / Чуден свят

Стрийминг платформи

Резюме

Готови ли сте за най-чудатото пътешествие в живота си?

Този ноември Дисни ни канят на най-чудатото пътешествие, за да открием невъзможното с един невероятен и спиращ дъха Чуден свят. Вдъхновен от редица класически филми и истории от изключително популярните авантюристични и фантастични pulp-издания от първата половина на XX век, оригиналното анимационно приключение, ще отведе зрителите на фантастично пътешествие през времето и пространството до място, изтъкано от безброй мистерии – място, отвъд границите на въображението, на каквото със сигурност не сте били досега.

Дело на носителя на „Оскар“ режисьор Дон Хол (Героичната шесторка, Рая и последният дракон) и номинираният за наградата „Ани“ сърежисьор и сценарист Куи Нгуен (Рая и последният дракон), Чуден свят ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите, неизследвани територии на друг, чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества. Най-голямата заплаха обаче няма да дойде отвън – изтъкано от ярки и непримирими индивидуалности, семейството е на път да провали най-важната мисия в живота си, освен ако не намерят сили да превъзмогнат различията си…

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

29-11-2022

6/10 Последните петнайсет минути донякъде компенсират разочарованието, иначе това е любопитно разчупена история, която сякаш е взета от "Островът на върха на света" (1974), като са вмъкнати части от "Пътуване до центъра на Земята" (1959) и "Изгубеният свят" (1960). Започва с легендарния изследовател "Джагър Клейд", който е решен да намери път отвъд ограждащите планински върхове на тяхната общност. Подобно на много бащи, той влачи със себе си своя син, който не желае да го прави, и когато нещата се объркват, продължава сам, оставяйки по-младия "Търсача" с новооткритата му реколта от радиоактивно брюкселско зеле. Минават двадесет и пет години и той вече е пораснал и успешно развива ферма за тези особено полезни зеленчуци. Дори си има собствена статуя! Изведнъж обаче растенията започват да умират и на него и малкия му син "Итън" се пада да предприемат опасна мисия до сърцето на кореновата система на растението и да го спасят, преди да умре. Тези ескейпи са хубаво и творчески анимирани, като по пътя има и забавление, но просто има твърде много сантименти, семейни разправии и кичозни диалози, за да се поддържат - както и куче, което наистина дразни след известно време. Персонажите са наистина недоизпипани и почти всяко поле, което можете да си представите, е отбелязано, тъй като историята в крайна сметка завършва с малко кимване към източната митология. Филмът със сигурност е гледаем, но не е необходимо да се харчи за билет за кино. Дисни+ ще се справи добре след време, когато спокойно можете да оставите децата да гледат.

0


Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Добър еТова е първият филм на
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани