Брад Пит има сериозно виждане за „последните етапи“ от кариерата си

| |


Не се притеснявайте, Брад Пит все още не е приключил с правенето на филми, въпреки коментара му за „последните му етапи“. Скоро феновете ще видят носителя на „Оскар“ в екип със своя приятел и колега Джордж Клуни в предстоящия филм на режисьора Джон Уотс „Вълци“. Въпреки това още през юни 2022 г. актьорът от А-листата определи себе си като човек на „последните етапи“ в кариерата си (по GQ), но по всичко личи, че това едва ли е така. 

В крайна сметка 60-годишният актьор все още е изключително активен в Холивуд като актьор и продуцент. В съвсем нова статия за корицата Пит изяснява какво е имал предвид с цитата си за „последните етапи“ и уточнява подхода си към работата в Тинселтаун занапред. Пит казва (чрез GQ):

„Исках да кажа, че това са периоди. Знаеш ли, имаше отдалечаване от безопасното място в Озаркс. Впускаш се в това нещо и всичко е свързано с открития, и това е наистина вълнуващо и интересно, и болезнено, и ужасно, и всичко. А после, когато те допуснат до висшата лига, това се превръща в друга игра на задължения и неща, за които трябва да отговаряш. Но също така и възможности и удоволствие и работа с хора, които наистина уважаваш. И тогава идва този момент.“ 

 Пит продължава:

„Това е: Какви ще са последните години? Гледам Франк Гери [архитект и дизайнер].Той е просто най-прекрасният човек. И е на 95 години и все още създава голямо изкуство. И има прекрасно семейство. И мисля, че това е формулата да останеш креативен и да обичаш живота си.“

„Вълци“ е създаден специално за звездите Брад Пит и Джордж Клуни, чиято безспорна екранна химия не може да бъде отречена във филмите за касоразбивачи, които започнаха с „Оушън'с 11“ (2001) преди повече от 20 години. И докато в момента актьорското дуо се опитва да вкара във „Вълци“ близостта и неповторимостта на приятелството си от реалния живот, нито един от звездите от А-отбора няма намерение да забавя темпото на кариерата си - е, поне не прекалено много. Пит разказва по-подробно в същото интервю, в което участва заедно с Клуни:

„Е, сега правя един филм за година и половина [смях]. Не, все още съм на същата скорост. Чувствам се по същия начин. Наистина се опитвам да се наслаждавам на хората, които обичам около себе си, и просто да живея. [Той прави жест към лозето].

   Не знам как да не прозвучи евтино, но просто въздухът е свеж, а тревата е зелена. И аз просто малко се превърнах в такъв човек. Започваш да разбираш идеята за смъртността [Клуни се смее съзнателно] и че тя е нещо, с което всички трябва да се справим. Просто започваш да го осъзнаваш по-добре.“

Филмовата кариера на Пит, оценена от критиката, е една от най-впечатляващите в света на киното. Той е номиниран за актьорски награди „Оскар“ общо четири пъти („12 маймуни“, „Любопитният случай с Бенджамин Бътън“, „Moneyball“) и печели „Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля за изпълнението си в „Имало едно време... в Холивуд“. Той също така си поделя „Оскар“ за най-добър филм с творческия екип, работил по филма „12 години в робство“ от 2013 г. 

Автор

Симо

Тагове

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Забавно, но с недостатъциКато
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани