6 Актьора, които жертват тялото си в името на успеха

|

   Както на всяко работно място и при актьорите има множество ранявания, с тази разлика, че понякога те трябва да подпалят гениталиите си докато организират мийтинг. Въпреки многото предпазни мерки се получава доста реалистично. 


   Рядко някой актьор доброволно ще се подложи на физически наранявания, дори в името на изкуството или защото е отдаден на ролята си. Не става въпроси за актьори като Типи Хедрън или Питър Лори, които са принуждавани от своите режисьори да правят какви ли не глупости, става въпрос за актьори, които могат да винят само себе си. В името на смелостта изключвам откачени, разбира се велики актьори, като Джаки Чан и Джет Ли, които подскачат навсякъде и правят невъзможни движения и си причиняват много наранявания.

6. Стийв Карел в "40-годишният девственик"

   Пичове никога не оставяйте гърдите си толкова окосмени, защото като ви ги махат душата ви ще излее целия ви вътрешен мир и богат речник. Разбира се, комедията е нищо без хора, които я правят без страст, очевидно Стийв Карел избрал да го направил реалистично. Цялата идея да направи това мъчение е била негова. Цялата сцена е направена "on the fly" - и Стийв Карел не е направил нищо с което да облекчи болката, нещо за което казва по-късно, че съжалява много. Най-лошото е било, че момичето, което са избрали да прави кола маската е избрана заради актьорските си качества, не заради козметичните си умения.


5. Чарлийз Терон в "Снежанка и ловецът


  Чарлийз Терон се отдава на своята степен до такава степен, че скъсва стомашен мускул от всевъзможните викове и крясъци, които издава. Тя дава всичко от себе си за тази роля. Но сериозно как можеш да скъсаш мускул от крясъци ?!

4. Мики Рурк в "Кечистът"


  Мики Рурк задълбочава още повече отдадеността си на ролята, целейки перфектния реализъм, въпреки, че кечистите правят още повече глупости, Мики Рурк държи едно бръснарско ножче, за да се пореже с него в определен момент за да се види кръв. Режисьора Darren Aronofsky изобщо не е бил съгласен с това, Мики Рурк е обещал, че няма да го направи, но го е направил с истинско ножче за бръснене. Има ли смисъл всичко това обаче? Той се порязва сам в истинския живот, в сцена, в която друг кечист тярбва да го рани.

3. Леонардо ди Каприо в "Джанго без окови"

  По време на една от най-добрите сцени в Джанго без окови, когато Леонардо ди Каприо разбира, че неговите гости го мамят и са дошли за да освободят Бромхилда, Леонардо ди Каприо толкова преиграва, че срязва своята ръка доста лошо. След като разбира ръката си от нея потича кръв, Mr. Dawson има две възможности: или да спре сцената или да я продължи, всички знаем какво става, сцената така става още по-добра и реалистична, като Леонардо ди Каприо омазва цялото лице на Kerry Washinton, като можем да си представим, колко ужасена е била тя в този момент.


2. Елън Сандуис  в "Злите мъртви"


  Всеки един аспект на този филм е истински ад и Bruce Campbell и Sam Raimi дават всички от себе си, но най-много впечатление направи Ellen Sandweiss. Тя играе сестрата на Аш Черил. Имаше една сцена в която тя бяга неспирно няколко часа през гората в може би най-студената вечер за снимки. Когато прибираха оборудването цялото място, където тя е бягала е било опръскано с нейната кръв, като през цялото време тя се е порязвала на клонки и храсти.

1. Даниъл Дей-Люис в "Моят ляв крак"

   Този човек просто трябва да присъства в тази класация. Даниъл Дей-Люис има откачен начин на актьорска игра. Когато Даниъл Дей-Люис се маскира като призрак за Halloween доктор муспира сърцето, само за да разбере какво значи да си мъртъв. Когато играе с детето си на “peek-a-boo” той е приет в болница е излял белина върху очите си само за да симулира слепота. Когато Даниъл Дей-Люис играе в ролята на Christy Brown в "Моят ляв крак", той отлично знае какво е да си парализиран точно като героя си. Беше изгърбен в една инвалидна количка и настояваше да го возят навсякъде по време на снимките, все едно наистина е парализиран, както и някой от екипа да го храни. От цялата тази хамалогия, той се оказал накрая с 2 счупени ребра. Накрая признава, че не е било много здравословно да стоиш постоянно в инвалидна количка, ако нямаш физическа причина да го правиш.

Автор

Тагове

Коментари

Пришълецът: Ромул
7/10 Високобюджетен фен филм за извънземни
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани