10 сюжетни филмови обрата, за които всички се досетиха

| |

1. Морт е убиец, Шутър не е истински - Secret Window / Таен прозорец


снимка: Columbia Pictures

Адаптацията на Стивън Кинг „ Таен прозорец“ с Джони Деп в главната роля, не е никак лоша, но се проваля на финала, когато се разгръща голямо събитие, което на практика е най-основният, очевиден и невъобразим обрат, който историята би могла да направи.

Сюжетът се върти около писателя Морт Рейни (Джони Деп), който след разпадането на брака си се оттегля в своята хижа, където изпада в депресия и страда от писателски блокаж.

Нещата се влошават, когато в хижата на Морт се появява мъж, Джон Шутър (Джон Туртуро), който твърди, че е плагиатствал един от разказите му.

Но наистина всичко, което трябва да знаете, е заложено още в самото начало - нима не е възможно човек, чийто личен и професионален живот се е сринал, ами... да е загубил ума си?

И в крайна сметка научаваме точно това: Морт страда от дисоциативно разстройство на личността и в този смисъл Шутър не е реален човек, а плод на въображението му, създаден, за да му помага да прави неща, които не може да си позволи. В този случай това означава да убие жена си и нейния нов любовник.

Разбира се, не помага и фактът, че подобен обрат е бил изключително преекспониран в годините след излизането на „Боен клуб“, така че до 2004 г. публиката е била твърдо подготвена да очаква точно този тип развръзки.

Автор

Миша

Тагове

Коментари

Никога повече
6/10 Страхотно послание и визуални ефекти. Но
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани