Проектът „Аве Мария“ на Райън Гослинг и Милър/Лорд може да бъде научнофантастичното събитие на 2026 г.

| |

Снимка: Dreamworks/Universal


Харесвате ли научнофантастични книги, които предизвикват вълнение? Харесвате ли филми? Тогава ви очаква удоволствие след две години. Според Deadline студиото Amazon MGM току-що е определило 20 март 2026 г. за премиерата на Проектът „Аве Мария“. Филмът е базиран на едноименния роман на Анди Уеър, който е една от любимите ни книги за последните няколко години, така че сме развълнувани.

Филмът е с участието на почетния член на SNL Райън Гослинг и ще бъде режисиран от Фил Лорд и Кристофър Милър, дуото зад "Филмът Лего" и, както се твърди, повечето от добрите части на "Соло: История от Междузвездни войни". Лорд е автор и на един малко известен филм, наречен Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Сценарият е написан от Дрю Годард, който се е снимал в телевизионни предавания като "Бъфи, убийцата на вампири" и "Изгубени", преди да се насочи към игралните филми. Той е режисьор на филма "Хижа в гората", който по някакъв начин е едновременно култов и недооценен. Ако името на Анди Уеър ви звучи познато, то е защото той написа книгата "Марсианецът", която вдъхнови филма на Мат Деймън. Между другото, Годард също е автор на сценария.

Прочетох книгата и ми хареса. Тя е по-фантастична от "Марсианецът", но все пак е изпълнена със същите научно обосновани решения на огромни проблеми, свързани с живота или смъртта. Този път цялата Земя е на косъм, а не един самотен астронавт. Освен това е и доста забавен, също като "Марсианецът", така че Лорд и Милър си подхождат като режисьори. Дуото подписа и договор за режисура на адаптацията на друг роман на Уиър - "Артемида", но този проект изглежда е спрян.

Разбира се, за две години могат да се случат много неща. Да се надяваме, че нашето скромно малко общество ще продължи да се движи, за да можем през 2026 г. да похапнем пуканки. Говорейки за това, през тази година ще излязат още "Мандалорианецът и Гру", филмът за Рей Скайуокър, продължението на "Супер Марио Брос", "История на играчките 5", "Батман - част II" и, както се съобщава, "Отмъстителите": Династията Канг.
 

Автор

Симо

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Забавно, но с недостатъциКато
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани