Хелена Бонъм Картър се присъединява към Антъни Хопкинс и Джони Флин в драмата за Холокоста "One Life".

| |

Актьорският състав на предстоящия филм One Life се допълва от Хелена Бонъм Картър. Според Deadline във филма ще участват също Антъни Хопкинс и Джони Флин, беше разкрито по-рано. Драмата, чието действие се развива по време на Холокоста, е вдъхновена от истинската история на Никълъс Уинтън, лондонски брокер, който разработва сложен план за спасяване на стотици деца в Чехословакия от нахлуващите нацисти. Заглавието е вдъхновено от еврейския Талмуд: "Който спаси един живот, спасява целия свят."

Както се съобщава, Картър ще играе ролята на майката на Уинтън - Баби. Тъй като Флин ще играе по-младата версия на Уинтън, той е този, който ще споделя екрана с Картър. Актьорският състав ще включва също Джонатан Прайс, Ромола Гарай и Алекс Шарп като "ключови оперативни работници, участващи в преместването на децата", както и Лена Олин като съпругата на Уинтън, Грета Уинтън.

One Life е базиран на книгата "Животът на сър Никълъс Уинтън", написана от дъщерята на Уинтън, Барбара Уинтън. Сценарият на пълнометражната филмова версия е написан от Лусинда Коксън и Ник Дрейк. Продуценти на филма са Джоана Лори, Иън Канинг и Емил Шърман за See-Saw Films заедно с Гай Хийли.

Ветеран от екрана, спечелил "Оскар", "Еми" и множество други награди, Картър може да бъде лесно разпозната за всяка една от ролите, които е изиграла през годините. Някои от най-известните ѝ роли включват Белатрикс Лестранж в поредицата за Хари Потър, Кейт Крой в "Крилете на гълъба" и кралицата майка Елизабет в "Речта на краля". Неотдавна тя се появи в ролята на Еудория Холмс в хитовия филм на Netflix "Енола Холмс" и ще повтори тази роля в предстоящото продължение "Енола Холмс 2". Наскоро Картър се появи и в хитовия сериал The Crown в ролята на принцеса Маргарет.

Историята на Никълъс Уинтън стана популярна през последните години благодарение на това, че в YouTube и социалните мрежи се появи клип, в който спасителят се появява в предаването на BBC That's Life през 1988 г. По това време Уинтън е поканен в предаването, без да подозира, че е заобиколен от хора, които е спасил като деца по време на Холокоста. Той с изненада открива, че когато водещият пита дали в публиката има някой, който "дължи живота си на Никълъс Уинтън", и ако е така, "бихте ли станали, моля?", той отговаря: "Не, не".

В клипа, който можете да гледате по-горе, Уинтън е поразен, когато вижда, че всеки един човек зад него се изправя на крака, когато осъзнава какво се случва. Той е много емоционален, виждайки от първа ръка колко голяма е промяната, която е направил с героичните си действия. Може би е време историята му да бъде разказана на голям екран.

Автор

Дино

Коментари


6/10 Губи се същносттаТози филм не
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани