19 факта за популярни филми, които ще ви изненадат

| |

  15. Специално за Терминалът / The Terminal (2004) е построено летище, което да изглежда като почти точно копие на летището в Дюселдорф. Изградено е в бивш хангар с 3 работещи комплекта ескалатори и оборудвано с много големи франчайзи, като Burger King, Mrs. Fields и WHSmith.

© The Terminal / DreamWorks Pictures

  16, В Беднякът милионер / Slumdog Millionaire (2008) главният герой, младият Джамал, пада в дупка в обществена баня. Всъщност купчината екскременти е пълна със смес от фъстъчено масло и шоколад.

© Slumdog Millionaire / Celador Films

  17, В Кръстникът / The Godfather (1972) има сцена, в която дон Вито Корлеоне, който току-що се завръща от болницата, е пренесен от асистенти на втория етаж нагоре по стълбите. Докато заснема този епизод, Марлон Брандо поставя тежести под тялото си на шега, за да затрудни колегите си при повдигането му.

© The Godfather / Paramount Pictures

  18. В Междузвездни войни: Епизод I - Невидима заплаха / Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) има водопади на планетата Набу. Всъщност те са били специално създадени мини светове, в които потоци от сол се използват вместо падащата вода.

© Star Wars Episode I: The Phantom Menace / Lucasfilm

  19, Дъхът, който излиза от устата на актьорите и актрисите в студените сцени в След утрешния ден / The Day After Tomorrow (2004), е добавен с помощта на компютърни технологии. Тази опция се оказа по-евтина от използването на специални устройства за замразяване.

© The Day After Tomorrow / 20th Century Fox

Кои филмови факти бяха истинска изненада за вас?

Автор

Миша

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани