Най-добрите 12 филма за изминалото десетилетие според феновете

| |

По време на новогодишните празници много от нас имат това необяснимо желание да обобщят 12-те месеца на изминалата година и да си припомнят всички добри и лоши неща, за да стигнат до някои изводи и да си поставят нови цели. 2020 г. завърши цялото десетилетие и това е още една причина да се обърнем назад и да си припомним най-ярките спомени.

Ние от Filmitena навлязохме в носталгията по Нова година, грабнахме малко пуканки и сега искаме да ви предложим компилация от най-високо оценените филми през последното десетилетие, според зрителите.

 

1. Недосегаемите / Intouchables (2011) - IMDb - 8.5

снимка: © The Intouchables / Gaumont

Милионерът с увреждания Филип наема млад мъж с досие да се грижи за него. Никой не очакваше, че това сдвояване ще бъде началото на силно приятелство, което ще промени живота на двамата мъже завинаги.

Може би много хора са се чудили защо Филип не се страхува да наеме човек с криминално минало. Самият милионер отговори на това в едно от интервютата си, казвайки: „Имах нужда от достатъчно луд човек, за да не се страхувам от тази ситуация. Той изобщо не се страхуваше от нищо. ”

2. Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) - IMDb — 8.1

снимка: © Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II / Warner Bros.

В последната част на франчайза Хари, Рон и Хърмаяни продължават да търсят Хоркруксите на лорд Волдемор. Междувременно останалата част от магическия свят е във война и предстои финална битка в Хогуортс.

За младите актьори, изпълняващи главните роли и израснали заедно на снимачната площадка, краят на работата им по филма стана последната, но и значима част от живота им. Актьорите дори имаха право да запазят някои елементи от реквизита като спомени. По този начин Ема Уотсън взе вълшебната пръчка на своя герой, обръщача на времето и наметалото; Даниел Радклиф взе очилата на Хари Потър от 1-вата и 7-мата части, докато Рупърт Гринт реши да задържи номера от къщата на Дърсли (4 Privet Drive) и Dumbledore’s Deluminator.

3. Хобит: Неочаквано пътешествие / The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) - IMDb — 7.8

снимка: © The Hobbit: An Unexpected Journey / Warner Bros. Pictures

Един обикновен хобит, Билбо Бегинс, се поддава на хитростта на магьосника Гандалф и се оказва въвлечен в замайващи събития. Заедно с 13 джуджета, смелият герой тръгва на изток, за да се пребори с царството на джуджетата от дракона Смоуг. По време на пътуването той среща Голъм, който изцяло ще промени живота на Билбо.

Мартин Фрийман изигра главната роля в предисторията за Фродо и приключенията на приятелите му и който едновременно работеше по поредицата за Шерлок/Sherlock (2010–2017) - IMDb — 9.1. И ако режисьорът Питър Джаксън не беше разсрочил целия процес на снимане, щяхме да видим някой друг (като Даниел Радклиф например) в ролята на хобита вместо Фрийман, който всъщност пасваше идеално на филма.

 

Автор

Миша

Коментари

Никога повече
7/10 Твърде бързо Твърде яростноПър
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани