Стивън Кинг обяснява провала на “Тъмната кула”

|

The Dark Tower - filmitena.com
 

Приближаващата се до своя край 2017 година носи смесени чувства за адаптациите на Стивън Кинг. Докато ТО бързо се превърна във филмът на ужасите с най-висок рейтинг за всички времена и тотален хит на световно ниво, друга известна адаптация на автора претърпя неочакван провал.

Премиерата на „Тъмната кула“ беше през Август, но още преди излизането в кината се предвещаваше крахът за тази завладяваща история - не само заради 95-те минути времетраене на лентата, но и защото филмът направи само $ 110 млн. при $ 60 млн. бюджет. Междувременно много критици сринаха репутацията на филма, който понастоящем държи 16% в "Rotten Tomatoes" – и всичко това, въпреки че романът е един от най-обичаните от автора. В свое интервю пред Vulture, Кинг дава обяснение защо филмът е несполучлив:

„Основното предизвикателство е да се направи филм, базиран на редица книги, които са наистина дълги, около 3000 страници. Другата част е решението да се направи PG-13 (филмов рейтинг, в който се посочва, че съдържанието може да бъде гледано от всички възрасти, но се препоръчва родителското присъствие при деца под 13 години) адаптация на книги, които са изключително ужасяващи и описват насилствено поведение по доста графичен начин.“

„Това беше нещо, което трябваше да бъде преодоляно, въпреки че трябва да кажа, мислех си, че Акива Голдсман (сценарист на The Dark tower) направи страхотна работа, като взе сърцевината на историята и я превърна в нещо, от което според мен се получи доста добър филм. A относно телевизионният сериал, по който се работи сега... ще видим какво ще се случи. Ще бъде като пълно рестартиране, така че просто ще трябва да видим.“

Въпреки че Кинг, в интервюто си дипломатично спира да критикува филма, е ясно, че има някои присъщи грешки при опита да се направи филмова версия на такава епична история. Това е нещо, което може да бъде по-добре създадено в телевизионно шоу, въпреки че настоящото състояние остава неясно: – Има идея за телевизионен сериал, но все още няма потвърждение за сценарий и актьорски състав. - споделя Голдсман.


От: Михаела

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

CMo CMo
5/5/2020 7:41:05 PM

Extraction / Евакуация
Добър екшън филм. Държи те в напрежение, с емоционални моменти. Р