Вин Дизел

(Vin Diesel)
| | |
Роден/а
July 18, 1967 - Alameda County, California, USA
Повече за актьора/режисьора
Wikipedia IMDB Видео Снимки
Всички филми на Вин Дизел
(Vin Diesel)
Мини Биография

Вин Дизел истинското име чието е Марк Синклер Винсънт е роден на 18 юли 1967, Ню Йорк, САЩ. Отгледан е от майка си, която е била астролог/психолог и доведения си баща, който води театрална група. Вин не познава биологичния си баща. Първата му среща с актьорското майсторство става случайно, на седем годишна възраст заедно с приятели проникват в местния театър да вандалстват. Една жена от театъра ги хваща и вместо да ги наказва им дава сценарий и 20 по долара, при условие, че всеки ден след училище идват в театъра. От там започва бляскавата кариера на Вин Дизел от театъра на баща си до и стига до оф-Бродуейското обкръжение. На 17 вече с добра физика, започва да работи като охрана, за да увеличи доходите си. Тогава идва време да смени името си, така всички започват да му викат Вин Дизел.

Започва гимназията, но учи там само три години, защото решава да отиде в Холивуд, за да продължи актьорската си кариера. Въпреки че има опит като театрален актьор то не прави впечатление в Холивуд, след няколко години опити да блесне и да бъде забелязан за добра роля във филм, той се връща отново в Ню Йорк. Майка му като психолог намира начин да се справи с неговото отчаяние, като му дава една книга "Feature Films at used Car Prices" от Rick Schmidt. Книгата помага страшно много на Вин Дизел, защото му показва, че за да има контрол над своята кариера, той трябва да направи собствен филм. той написва късометражен филм, базиран на опита му като актьор, филмът е заснет за 3 дни и са били похарчени 3000 долара. С филма си Multi-Facial (1995) Вин Дизел същата, година участва на фестивала в Кан, където е посрещнат шумно.

След като се връща в Лос Анджелис спечелва чрез телемаркетинг 50 000 долара с които да финансира следващия си филм Strays (1997), 6 месеца след снимките на филма, той е приет за участие на фестивала в Сънданс, въпреки че получава добри отзиви, филмът не получава очакваните приходи. Разочарован Вин Дизел се връща в Ню Йорк, където получава мечтаното обаждане. Самият Стивън Спилбърг впечатлен от филма Multi-Facial (1995) кани на среща Вин, след което му дава роля в "Спасяването на редник Райън " (1998). Успеха на Multi-Facial (1995) помага на Вин Дизел да получи и други добри роли. След снимките си в "Пълен мрак" (2000) кариерата на Дизел започва бързо да набира скорост, той вече е познат сред широката аудитория и има много фенове.

През 2001 Вин снима „Бързи и яростни” с Мишел Родригес и Пол Уокър и „Рекетьори” (2001), в който има щастието да партнира на Джон Малкович и Денис Хопър. Дизел продължава с поредния хит „Трите хикса” (2002).

След „Кървав прах” (2003), Вин се заема с „Хрониките на Ридик” (2004) с участието на Рон Пърлман и Майкъл Рукър. През 2005 сменя жанра като се появява в комедията „Умиротворителят”. Дизел приема роля във „Find Me Guilty”, отново различен филм от тези, в които сме свикнали да го гледаме. Пропускайки продължението на „Бързи и яростни”, той за малко се появява в третата част, в който якото състезание е в Токио. След като го гледахме в „Мисия Вавилон” (2008) ще му се радваме в „Бърз и яростен” и във вторите „Хроники на Ридик” (2009). А след блокбъстъра " Бързи и яростни 5: Удар в Рио" отново е сред секси мацки и страхотни коли в продълженията "Бързи и яростни 6" и 7.

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

CMo CMo
2/19/2020 8:34:18 PM

Jojo Rabbit / Джоджо Заека
Сюрелистична тъпня е малко да се каже за този филм. Плосък изключ