Рене Русо (Rene Russo)

| | |
Родена
1954-2-17 - Burbank, California, USA

Повече за актьора/режисьора

Wikipedia IMDB Видео Снимки

Всички филми на Рене Русо (Rene Russo)

  • 1

Всички филми и роли на Рене Русо (Rene Russo)

Актриса - Avengers: Endgame(2019) - Frigga
Velvet Buzzsaw(2019) - Rhodora Haze
Just Getting Started(2017) - Suzie
The Intern(2015/I) - Fiona
Frank and Cindy(2015) - Cindy
Nightcrawler(2014) - Nina Romina
Thor: The Dark World(2013) - Frigga
Thor(2011) - Frigga
Yours
Mine & Ours(2005) - Helen North
Two for the Money(2005) - Toni
Big Trouble(2002) - Anna Herk
Showtime(2002) - Chase Renzi
The Adventures of Rocky & Bullwinkle(2000) - Natasha
The Thomas Crown Affair(1999) - Catherine Banning
Lethal Weapon 4(1998) - Lorna Cole
Buddy(1997) - Trudy Lintz
Ransom(1996) - Kate Mullen
Tin Cup(1996) - Dr. Molly Griswold
Get Shorty(1995) - Karen Flores
Outbreak(1995) - Robby Keough
Major League II(1994) - Lynn (uncredited)
In the Line of Fire(1993) - Lilly Raines
Lethal Weapon 3(1992) - Lorna Cole
Freejack(1992) - Julie Redlund
One Good Cop(1991) - Rita Lewis
Mr. Destiny(1990) - Cindy Jo
Major League(1989) - Lynn Wells
Meanwhile in Santa Monica(1988) - Elena
Sable(Сериал)(1987-1988) - Eden Kendell

Мини Биография

Рене Русо е роден в Бърбанк, Калифорния, в семейството на Шърли (Балока), барманка и фабричен работник, и Нино Русо. Баща ѝ, скулптор и механик, напуска семейството, когато Рене е едва на две години, и така майка ѝ отглежда Рене и сестра ѝ Тони като самотна майка. Баща ѝ е от италиански произход, а майка ѝ е от италиански и немско-английско-ирландски произход.

В прогимназията Рене страда от сколиоза и се налага да носи корсет за цялото тяло. Тя вече е била високо момиче, което ѝ спечелва прякора "Веселия зелен великан" от съучениците ѝ. Тя постъпва в гимназията "Бъроуз" заедно със съученика си Рон Хауърд и въпреки че корсетът ѝ е свален, тя все още е донякъде самотна. Неспособна да се справи с учебните занятия и социалната сцена в училището, Рене напуска училище в десети клас. Тъй като парите не достигали, през следващите 18 месеца тя започнала да работи на различни места на непълно работно време, много от които заради безплатните придобивки. Продава освежителни напитки в киносалон, където може да гледа безплатни филми; работи като хостеса в ресторант, където храната ѝ е безплатна; работи като касиерка в магазин в Дисниленд, където има безплатен вход. Често работела на две места едновременно. Последната ѝ работа, която е единствено заради заплатата, е работа на пълен работен ден във фабрика за очила, където проверява контактни лещи.

През 1972 г. 17-годишна посещава концерт на Rolling Stones, когато към нея се обръща Джон Кросби, скаут и мениджър от International Creative Management. Той ѝ казал, че трябва да стане модел, и поръчал да ѝ направят пробни снимки. В рамките на няколко месеца Рене подписва договор с агенцията Ford Modeling Agency и за една година се превръща в успешен печатен и фотографски модел. Скоро пробивът ѝ като модел идва, когато украсява корицата на Vogue. До 1975 г. тя се появява на множество корици на списания, става един от най-успешните модели в Америка, а през 80-те години започва да се снима и в няколко телевизионни реклами. Тя ще определи какво е топ модел за години напред.

Към 30-ия ѝ рожден ден търсенето ѝ започва да намалява, както се случва с повечето модели на тази възраст. Снима се в още няколко реклами, след което обръща гръб на моделството и шоубизнеса за известно време. Финансово обезпечена през следващите няколко години, тя започва интензивно да се занимава с литература и християнско богословие. Започва да изучава и театър и актьорско майсторство и започва да се появява в театрални роли в малки регионални театри в Лос Анджелис и на други места в Калифорния.

Дебютът ѝ в телевизионен сериал е през 1987 г. с поддържаща роля в краткотрайния телевизионен сериал "Sable" (1987). През 1989 г. дебютира в киното с ролята на приятелката на главния герой във филма Major League (1989). Следващите ѝ роли са на приятелки и подкрепящи съпруги в няколко филма, докато не пробива като детектив от отдел "Вътрешни работи" в "Смъртоносно оръжие 3" (1992). Рене Русо е похвалена за способността си да се справя с основните си мъжки колеги, сред които са Мел Гибсън, Клинт Истууд, Кевин Костнър и Пиърс Броснан. Две от изпълненията ѝ в рамките на последните няколко години ѝ донесоха признание както като голяма драматична актриса, така и като талантлива актриса. Едното е в ролята на майката на отвлечен син в "Откуп" (1996 г.). Другото е в ролята на карикатурна фатална чуждестранна шпионка в "Приключенията на Роки и Булвинкъл" (2000 г.). Въпреки че последният филм получава смесени отзиви сред кинозрителите и критиците, Русо е похвалена за изпълнението на ролята, която през 1992 г. първоначално е предвидена за Мерил Стрийп. Рене Русо е омъжена за сценариста Дан Гилрой от 1992 г. и имат една дъщеря на име Роуз. Те живеят в Брентууд, Калифорния. - И.И. превод

Коментари

Аз, проклетникът 4
6/10 Познато забавление с няколко нови аспект
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани