Силвестър Сталоун

(Sylvester Stallone)
| | |
Роден/а
July 6, 1946 - New York City, New York, USA
Повече за актьора/режисьора
Wikipedia IMDB Видео Снимки
Всички филми на Силвестър Сталоун
(Sylvester Stallone)
Мини Биография

Атлетично тяло, чернокос американски актьор/сценарист/режисьор син на европейци, нещо което не могат да кажат в едно изречение олд-скуул критиците, за разлика от Richard Burton или Alec Guinness, както и да е, феновете по света тълпят пред кината да гледат филмите на Слай повече от 30 години, което прави Силвестър Сталоун една от най-успешните Холивудски звезди.

Роден е на 6 юли 1946 година в Ню Йорк в семейство на имигранти.
Родителите му са се развели, когато Силвестър бил на 11 години. Заедно с майка си и брат си се е преместил във Филаделфия. До 16-та си  До 16-та си година Силвестър вече бил сменил много училища, докато накрая попаднал в гимнастическия салон и най-сетне се почувствал на мястото си.
В началото на войната във Виетнам майка му му уредила преподавателско място по физическа подготовка в привилегирования колеж "American College of Switzerland". Там за първи път Силвестър Сталоун се качил на сцената, участвайки в много студентски спектакли. Това е второто място на което той се почувствал в свои води.

Първите му стъпки в киното е като играе ролята на Stud в софт по*рното "The Party at Kitty and Stud's" (1970) играе като статист във филми като трилъра "Klute" (1971) и комедията "Bananas" (1971). Съдбовна роля в кариерата му изиграва участието му във филма The "Lord's of Flatbush" (1974). Премествайки се в Холивуд, Сталоун се снима няколко сериала с малки роли. Следващата голяма стъпка следва с написването на сценарий за филма "Роки". Компанията „Юнайтед артистс” решила да заснеме филма, като предложила на Слай твърде ниския хонорар от 75 хиляди долара и десет процента от бъдещите приходи. Никой не можел да предположи, че само след година тези десет процента ще се превърнат в милиони долари, а самия филм има 10 номинации за Оскар, както и става един от най-успешните във финансово отношение филмови продукции. След триумфа на „Роки” Сталоун написал продълженията - „Роки 2” и „Роки 3”. Така се превърнал в популярен актьор с легендарната роля на леко глуповат боксьор с големи юмруци и голямо сърце.

След "Роки" (1976) Силвестър Сталоун се снима във "F.I.S.T." (1978) и Paradise Alley (1978), преди да сложи отново ръкавиците и да снима втората част а превърналия се в хит "Роки 2" (1979). Като всяка втората част на някой хит и тази не успява да надмине първата. Преди да снима третата част на Роки участва във филмите Nighthawks (1981) и Victory (1981), които не впечатляват публиката.

Слеващият касов филм на Силвестър Сталоун е "Рамбо" (1982) адаптиран от Слай по книгата на David Morrell. Филмът се радва на голяма популярност поради това, че тъкмо е свършила Виетнамската Война. Сталоун се оказал принуден да се придържа към образа и дълго време му се налага да играе сходни, приличащи си една друга, но по-примитивни от първообраза роли, като например във филмите  "Cobra " (1986), "Over the Top" (1987) и др. През 1989 година Силвестър Сталоун се снима в друг хитов филм, където играе ченге заедно с Кърт Ръсел - "Tango & Cash" (1989).

През новото хилядолетие актьорът се снима в няколко филма, чийто успех е далеч от обичайното за него: "Get Carter” (2000), "Driven” (2001),  "D-Tox” (2002), "Avenging Angelo” (2002). През 2003 г. в актьорската му кариера настъпва пауза. Епизидочните му появи в „Taxi 3” и ролите му в „Spy Kids 3-D: Game Over”  са дотолкова нетипични за него, че на феновете им домъчнява. И той се завърна през 2007. 30 години след първия удар на гонга, Роки Балбоа надяна ръкавиците си за последен път... „и нанесе нокаут” (US Weekly)! Въоръжен с много правдоподобна, сърцераздирателна история, Силвестър Сталоун скочи “обратно на ринга с нетърпение” (Rolling Stone) и ни представи “последната триумфална страница за една от най-видните личности в историята на киното” (Ричард Ройпър, Chicago Sun-Times)!

След като съживи два от героите от миналото, Силвестър Сталоун започна участието си в една звездна поредица, а именно "The Expendables" (2010) в която втора и трета част се снимат в България. Между тях се снима във филми като "Escape Plan" (2013) които имат добър успех в бокс офиса.

Малка част от любимите ми мръсни, вулгарни и гнусни вицове 18+

Жанр

× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани

Коментари

CMo CMo
5/5/2020 7:41:05 PM

Extraction / Евакуация
Добър екшън филм. Държи те в напрежение, с емоционални моменти. Р