Ритик Рошан (Hrithik Roshan)

| | |
Роден
January 10, 1974 - Mumbai, India

Повече за актьора/режисьора

Wikipedia IMDB Видео Снимки Facebook Instagram Official Fan Club Spotify Twitter

Всички филми на Ритик Рошан (Hrithik Roshan)

Всички филми и роли на Ритик Рошан (Hrithik Roshan)

Актьор - Krrish 4
Fighter(2023)
Vikram Vedha(2022) - Vedha
Free Fire Feat. Hrithik Roshan: DNA Mein Dance(2021) - Jai
War(2019) - Major Kabir Dhaliwal
Vishal Dadlani & Benny Dayal: Jai Jai Shivshankar(2019) - Hrithik Roshan
Arijit Singh & Shilpa Rao: Ghungroo(2019) - Hrithik Roshan
Super 30(2019) - Anand Kumar
Prem Areni
Janardan Dhatrak
Divya Kumar
Chaitally Parmar: Basanti No Dance(2019) - Hrithik Roshan
Kaabil(2017) - Rohan Bhatnagar
Mohenjo Daro(2016) - Sarman
Hey Bro(2015) - Special Appearance
Bang Bang(2014/I) - Rajveer Nanda
Krrish 3(2013) - Krishna Mehra / Krrish / Rohit Mehra
Agneepath(2012) - Vijay Deenanath Chauhan
Don 2(2011) - Don - Special Appearance
Zindagi Na Milegi Dobara(2011) - Arjun Saluja
Guzaarish(2010) - Ethan Mascarenhas
Kites(2010/I) - Jay Ray
Luck by Chance(2009) - Zaffar Khan
Ugly Aur Pagli(2008)
Jodhaa Akbar(2008) - Jalaluddin Mohammad Akbar
I See You(2006) - Whistling man on street
Dhoom 2(2006) - Aryan / Mr. A
Krrish(2006) - Krishna Mehra / Krrish / Rohit Mehra
Lakshya(2004) - Karan Shergill
Koi... Mil Gaya(2003) - Rohit Mehra
Main Prem Ki Diwani Hoon(2003) - Prem Kishen Mathur
Let's Be Friends!(2002) - Raj Khanna
Na Tum Jaano Na Hum(2002) - Rahul Sharma
Aap Mujhe Achche Lagne Lage(2002) - Rohit
Kabhi Khushi Kabhie Gham...(2001) - Rohan Raichand
Yaadein...(2001) - Ronit Malhotra
Mission Kashmir(2000) - Altaaf Khan
Fiza(2000) - Amaan Ikramullah
Kaho Naa... Pyaar Hai(2000) - Rohit / Raj Chopra
Akarshan(1988) - Self at a film premiere
Bhagwaan Dada(1986) - Govinda
Aasra Pyaar Da(1983) - Child dancing in song (uncredited)
Apna Bana Lo(1982) - Boy dancing Main Hoon Deewana Mujhko (uncredited)
Aas Paas(1981) - Dancing kid in 'Shaher Mein Charcha' (uncredited)
Aap Ke Deewane(1980) - Child on Beach during song "Raam Kare Allah" (uncredited)
Aasha(1980) - Boy dancing in song: "Jaane hum sadak ke logon se" (uncredited)

Мини Биография

Христик Рошан е индийски актьор, роден на 10 януари 1974 г., известен в цял свят с разнообразните си роли, неповторимите си танцови умения и привлекателната си външност.

След като участва във филми като дете през 80-те години на миналия век, Рошан дебютира в киното с главна роля в Kaho Naa... Pyaar Hai (2000 г.), за който печели наградите Filmfare за най-добър актьор и най-добър мъжки дебют. Това не е просто нов актьор в квартала, а родена звезда. Той се превръща в романтичен герой, екшън герой и прави значителна революция във филмовата индустрия на хинди. Никога досега дебютант не се е превръщал в подобна сензация за една нощ.

След дебютния си филм той се появява в семейната драма на Каран Джохар Kabhi Khushi Kabhi Gham (2001), която получава огромна любов не само в Индия, но дори и в чужбина.

През 2003 г. Христик Рошан, който често е определян като "най-завършеният актьор на Индия", зашеметява всички и за пореден път доказва, че не само свръхизкусителната си външност е това, което носи на масата. Тогава той безупречно се превъплъти в ролята на момче с интелектуални затруднения в "Koi... Mil Gaya. Филмът не само че накара касовите апарати да зазвънят масово, но Рошан получи и множество награди за актьорското си майсторство във филма, включително наградата на Filmfare за най-добър актьор.

Заради огромния търговски успех и любовта, която филмът получи, създателите му го превърнаха във франчайз. В следващата част, "Криш" (2006 г.), Хритик Рошан играе супергерой, който се превръща в първия успешен индийски супергерой в индийското кино.

През 2006 г. Рошан получава третата си награда "Филмфар" за най-добър актьор за изпълнението си на ролята на загадъчен майстор-крадец в екшъна Dhoom 2, с който предефинира стила и екшъна и поставя нови летви. Той се утвърждава като голяма екшън звезда. През 2014 г. издига стилизирания екшън на съвсем ново ниво с филма Bang Bang, който прави огромен бизнес в боксофиса.

През 2012 г. създава история в индийското кино, когато филмът му Agneepath печели невероятните 25 хил. долара само в деня на премиерата си. Това е звездната сила и притегателната сила на Хритик Рошан.

Видяхме го и в ролята на самия могулски император Акбар Велики в Jodhaa Akbar (2008 г.), за която получи огромно одобрение от критиката, а също и международна награда на филмов фестивал.

През 2011 г. Рошан се снима в Zindagi Na Milegi Dobara, който се превърна в абсолютна култова класика.

Преди да стане актьор, Христик се труди като асистент по филмови проекти, като постепенно преминава от невзрачни задачи като почистване на снимачната площадка, носене на чай или зареждане на клаксони до основна роля в развитието на историята, камерата, режисурата и монтажа.

Откакто навлиза в индустрията, Хритик превръща природната си дарба - симетрични черти и висок атлетичен ръст - в невъобразим стандарт. Благодарение на несравнимата си работна етика, чиста честност, талант и отдаденост като актьор, той също така ефективно предефинира героя от хинди филмите. Сега актьорите ще трябва да играят, танцуват и да се борят за себе си, както никога досега.

При вида на ролите, които Христик е изиграл на екрана, няма съмнение за неговото актьорско майсторство и гъвкавост. От ролята на момче с интелектуални затруднения в Koi... Mil Gaya (2003 г.) до император в Jodhaa Akbar (2008 г.); от ролята на четирикрак в Guzaarish (2010 г.) до човек с увредено зрение в Kaabil (2017 г.), той е играл разнообразни персонажи без усилие с чистия си талант.

През 2019 г. Хритик продължи да приема предизвикателни роли, тъй като отбеляза две десетилетия в киното. В Super 30 (2019) той изигра образа на математик от племето бихари, като Хритик без усилие се вмъкна в обувките на реалния математически гений Ананд Кумар. Последва го във филма "Война" (2019) - по-голям от живота разузнавателен агент, изпаднал в немилост, докато изпълнява тайна мисия. Хритик Рошан добавя действие и екшън към своя герой. Актьорът успя да добави мистерия към вълнуващата сюжетна линия с екранното си присъствие като Кабир, който се смята за един от най-харизматичните персонажи, които е играл до момента на екрана.

Христик, горещ фаворит за награждаване заради плавните си танцови движения, високата си енергия и огромния си чар, е спечелил 66 награди от 84 номинации, като процентът на спечелените награди е изключителен - 79%. Христик е спечелил и много награди за стил и блясък за своите изяви и излизания на червения килим. През 2018 г. той беше избран за "Най-красивия актьор в света" от worldstopmost.com

През декември 2000 г. Хритик се жени за своята детска любов и дългогодишна приятелка, успешната интериорна дизайнерка и бизнесдама Сусана Хан. Двамата имат двама сина: Хрехаан, роден през 2006 г., и Хридаан, роден през 2008 г. Макар че двамата се развеждат през 2014 г., те предпочитат да поддържат сърдечни отношения помежду си заради децата си и дори днес са добри приятели. - И.И. превод

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Забавно, но с недостатъциКато
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани