Жаклин МакИнес Уд (Jacqueline MacInnes Wood)

| | |
Родена
April 17, 1987 - Windsor, Ontario, Canada

Всички филми на Жаклин МакИнес Уд (Jacqueline MacInnes Wood)

Всички филми и роли на Жаклин МакИнес Уд (Jacqueline MacInnes Wood)

Актриса - The Bold and the Beautiful(Сериал)(1990-2022) - Steffy Forrester / Steffy Forrester Spencer / Steffy Spencer / ...
Jeopardy!(Сериал)(2017) - Steffy - Clue Giver
South Beach(Сериал)(2015) - Samantha Lear
19-2(Сериал)(2015) - Mary Louise Dumas
Castle(Сериал)(2014) - Chelsea
Anger Management(Сериал)(2014) - Jane
Her Husband's Betrayal(2013) - Cathy Coulter
Arrow(Сериал)(2012) - Sarah Lance
Final Destination 5(2011) - Olivia Castle
New Romance(Късометражен)(2011) - Jacqueline
Turn the Beat Around(2010) - Irena
Skyrunners(2009) - Julie Gunn
Nightmare at the End of the Hall(2008) - Laurel / Jane (as Jacqueline MacInnes-Wood)
M.V.P.(Сериал)(2008) - Ava
Runaway(Сериал)(2006) - Candice
Lovebites(Сериал)(2006) - Faith (2007)

Мини Биография

Жаклин Макинъс Ууд (родена на 17 април 1987 г.) е канадска актриса, дисководеща, певица и телевизионна водеща. Най-известна е с участието си в ролята на Оливия Касъл във филма на ужасите Final Destination 5 (2011 г.) и в ролята на Стефи Форестър в сапунената опера на CBS The Bold and the Beautiful (2008 г. - до момента), като последната ѝ носи четири номинации за наградата Daytime Emmy, а през 2019 г. печели награда за изключителна главна актриса в драматичен сериал.

Жаклин Макинъс Ууд е родена в Уиндзор, Онтарио, дъщеря на (Санди) Александра Макинъс и Джеймс К. Ууд. Тя е с коренно (кри), шотландско, френско и бразилско потекло. Нейна полусестра е Дани Пробърт, която е съпруга на покойния играч от НХЛ Боб Пробърт. Нейният прадядо е шотландският певец от хайленд Аласдейр Гилис. Ууд посещава уроци по актьорско майсторство в университета Райърсън, Центъра за изкуства и Актьорското студио "Армстронг".

Ууд се прочува с ролята си на "момичето с косата" в реклама на First Choice Haircutters. На 18-годишна възраст се премества в Торонто, за да продължи актьорската си кариера. През май 2008 г. започва да играе договорната роля на Стефи Форестър в дневната сапунена опера на американската телевизия CBS "Смели и красиви". Откакто Ууд влиза в ролята, Стефи е отбелязвана като "кучка-недоносче", лисица със силна воля. През 2011 г. Ууд казва за ролята ѝ: "Обичам да я играя и да развивам характера ѝ. Тя е толкова различна от мен. Това е по-скоро катарзисно и позволява на моето алтер его да излезе на сцената на "Смели и красиви" пет дни в седмицата."

През 2012 г. Ууд получава първата си номинация за изключителна млада актриса в драматичен сериал за ролята си на Стефи на 39-ите награди Daytime Emmy. За това, че е научила за номинацията си за "Еми", тя казва: "Тъкмо се готвех да снимам сцена в Адриатическо море в Италия. Водата беше само 54 градуса! [Изпълнителният продуцент/главният сценарист] Брад Бел се приближи до мен и ме попита: "Какво е усещането да си номиниран за "Еми"? За тази година Ууд представя сцените, в които Стефи е информирана за края на аферата си с Бил. През 2013 г. Ууд печели втората си поредна номинация в тази категория на 40-ите награди Daytime Emmy, в която представя сцените, в които Стефи изненадва Лиъм (Скот Клифтън), като му връчва подписани документи за анулиране на брака. През май 2013 г. излиза новината, че Ууд е решила да не подновява договора си със сериала, за да си вземе нова почивка. Представител на шоуто заявява: "[Ууд] си взима кратка почивка, както е правила и в миналото, от B&B. Тя остава като героинята "Стефи Форестър" и продължава да се снима, като епизодите ще се излъчват до юли 2013 г., а след това и след това". По-късно беше обявено, че Ууд е решила да остане в сериала на постоянна основа. През април 2015 г. е обявено, че Ууд ще се превъплъти в ролята си в B&B на базата на договор, на който остава и досега.

През 2011 г. тя се снима в първия си игрален филм - "Последна дестинация 5". През септември 2010 г. е обявен кастингът на Ууд и е разкрито, че снимките са в ход във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада. Филмът е петият от франчайза за филми на ужасите "Последна дестинация". Ууд се превъплъщава в образа на Оливия Касъл. Героинята е описана като "интелигентна красавица, която носи очила" и е "въвлечена в смразяваща гръбнака, стомаха ситуация, която ще накара зрителите да се гърчат на местата си", което е рискована очна процедура, която Ууд се страхува да направи. Филмът "Последна дестинация 5" има критически и комерсиален успех, като в американския бокс офис печели над 157 млн. долара и се превръща в най-високо оценения филм от франчайза в уебсайта Rotten Tomatoes, където получава оценка "Fresh", състояща се от 61% положителни отзиви от филмовите критици. Изпълнението ѝ също получава много положителни отзиви. Ууд има гостуваща роля в екшън-приключенския сериал "Стрелата" на CW, който започва да се излъчва през октомври 2012 г. Тя играе Сара Ланс (която по-късно е заменена от Кейти Лотц). Сериалът "Стрелата" стартира с положителни отзиви от критиката и рейтинги от над 4,1 милиона зрители.

През 2013 г. Ууд завършва снимките на телевизионния филм на Lifetime Her Husband's Betrayal, напрегнат трилър, в който играе срещу Шон Робъртс. Премиерата на филма е на 2 август 2013 г. През юли 2014 г. Ууд заснема участие в комедийния сериал Anger Management, където играе срещу Чарли Шийн. Епизодът е излъчен на 1 септември 2014 г. - И.И. превод

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Ще гледат

Последно изгледани