3 Body Problem / Трите тела

| | | | | |
3 Body Problem / Трите тела

Стрийминг платформи

Резюме

Сериалът на Netflix Трите тела е адаптация от едноименния роман на Лиу Цъсин – първият азиатец, отличен с награда „Хюго“ за научна фантастика. Трите тела е първата книга от трилогията Земното минало и разказва история, разпростираща се през различни епохи, но основно занимаваща се с това, че Културната революция в Китай задвижва събития, които кулминират години по-късно с мистериозното убийство на група учени, когато физичните закони изглежда, че спират да важат. Група герои се впускат в търсене на истината, а една видео игра показва различните начини, по които цивилизациите се издигат и после рухват.

Тагове

Държава: United Kingdom, United States, China

Коментари, мнения и ревюта

07-08-2024

8/10 - Забавен, интригуващ и красиво направен

Очаквах с нетърпение "Трите тела / 3 Body Problem" сякаш от десетилетие. Току-що изгледах целия първи сезон за два дни и той е всичко, което се надявах, че ще бъде, а и още повече. Този сериал е адаптиран по едноименните бестселъри. Това е сериал, който ще ви въвлече в техния свят и няма да ви пусне. Има толкова много загадки, които ще държат ума ви в напрежение през цялото време. Можете да кажете, че са вложили и много пари в този сериал, защото визуалните ефекти са абсолютно изящни. Единственото нещо, което можеше да бъде по-добро, беше развитието на героите. Откраднах този цитат от ревюто, което прочетох, но не мога да не се съглася: „3 Body Problem задава нов стандарт за това на какво е способна фантастиката“. Вече очаквам с нетърпение следващия сезон. Дано дойде достатъчно бързо.

0


15-07-2024

6/10 - Посредствен

По време на писането на този текст сериалът има рейтинг 7,6. Подозирам, че с времето той ще спадне до около 7,2, въпреки че лично аз смятам, че заслужава 6.

Твърде сурово? Не мисля така. Въпреки че не намразих сериала и не съм от хората, които трябва или очакват всички адаптации да се придържат стриктно към изходния материал, мисля, че ако ще правите промени в интерпретациите си, те трябва да имат смисъл и да доведат до някакво подобрение. Този сериал се провали и в двете направления. Оригиналните книги на авторката Cixin Liu бяха твърда научна фантастика и блестящи по обхват и въображение. Адаптацията омаловажава първоизточника и прави промени, за да се хареса на политическите зрители. Нищо от това не е подобрение. Единственото, което постига, е, че отнема всичко, което правеше книгите толкова различни от всичко останало, и го превръща в същия вид холивудска измишльотина, каквато в наши дни е на почит.

0


11-06-2024

8/10 - Привлече ме от самото начало

Трите тела (3 Body Problem) е тук и не разочарова. Първо, не познавам нито една от книгите, така че нямам с какво да сравнявам и от какво да изразявам разочарование. Мога просто да го приема за това, което е, а това е една наистина добра научнофантастична поредица. От години се говори за този сериал и се раздухва. Създателите на „Игра на тронове“ (Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс) са авторите и на този сериал, и целят да покажат, че могат да оправдаят всички очаквания, които заглавието носи със себе си. Радвам се, че го пуснаха по Netflix, за да получим всички епизоди наведнъж, защото не можех да спра да гледам. Ще има хейтъри, които живеят, за да мразят всичко, но нека това не ви възпира, защото това си заслужава всяка секунда.

0


Подобни филми

Коментари

Пришълецът: Ромул
8/10 Отговаря на всички изисквания и дава мал
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани