The First Omen / Първата поличба

| | | | | |
The First Omen / Първата поличба
Video Thumbnail

Гледай онлайн

Все още не сме открили къде може да гледате онлайн, но ще го направим :)

Резюме

Изповядайте греховете си.

Вижте раждането на Антихриста! През 1976 година Ричард Донър режисира емблематичната първа част от успешния франчайз Поличбата, в която светът се запознава с Деймиън – младия потомък на самия Дявол. На 5 април, само в кината, психологическият хорър Първата поличба ни връща назад във времето, за да ни разкрие зловещите събития, съпътстващи инкарнацията на абсолютното зло.
Действието на Първата поличба се развива през 1971 г. и се фокусира върху Маргарет – млада американка, изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под съмнение собствената си вяра, и открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на Антихриста.

Но Първата поличба не е просто поредното завръщане към миналото. Целта на създателите на филма е да разкажат история, която сочи както към миналото, така и към настоящето – филм, чиито теми са едновременно вечни, но и актуални. Продуцентът Дейвид С. Гойър (Черният рицар, Хелрейзър) споделя, че за него „жанровите филми работят най-добре, когато функционират като мрачни огледала, които отразяват съвременните ни тревоги“ и твърдо вярва, че Първата поличба има какво да добави към доста наболели теми от обществения дискурс.

Тагове

Държава: United States, Italy, Canada, Serbia

Сайтът filmitena.com е твоят помощник в избора на следващия филм, в него не могат да се гледат онлайн филми!

Коментари, мнения и ревюта

24-06-2024

7/10 - Една от най-добрите предистории на филм на ужасите.

Безспорно една от най-добрите предистории, правена досега. Оригиналният “Поличбата” е класика за всички времена, а този е чудесно продължение. Филмът се наслаждава на смесването на жанровете: боди хорър и готически църковен хорър. Добре раздвижен и с добър кинематографичен импулс.

Резюме на Първата поличба: Когато млада американка е изпратена в Рим, за да започне живот в служба на църквата, тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под въпрос собствената си вяра и да разкрие ужасяваща конспирация, която се надява да доведе до раждането на въплътеното зло.

0


Подобни филми

Коментари

Трите тела
6/10 - Посредствен По време на писа
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани