The Little Mermaid / Малката русалка

| | | | | |
The Little Mermaid / Малката русалка

Стрийминг платформи

Резюме

През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия екран в красива, изпълнена с много музика вълшебна анимационна адаптация, която пленява въображението и сърцата на милиони зрители и се превръща в мигновена класика – Малката русалка на Дисни. В добавка към страхотния финансов и културен успех, филмът дава начало и на изключително успешен период от цяло десетилетие, който става известен като „Дисни Ренесанс“, в който студиото се завръща към корените си и създава едни от най-големите си и обичани хитове. През май 2023 години Малката русалка ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване в киносалоните, бележещо нова паметна глава в историята на Дисни.



Първият тийзър трейлър на Малката русалка повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, но и много нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, оглавявана от номинирания за „Оскар“ Роб Маршал (Чикаго, Мемоарите на една гейша), който работи с Дисни за четвърти път след успеха на Карибски пирати: В непознати води, Вдън горите и Мери Попинз се завръща. Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прекрасния ѝ глас, олицетворени от номинираната за „Грами“ актриса и певица Хали Бейли (Grown-ish).



Малката русалка разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява. Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

04-02-2024

4/10 - Оригиналът е по-добър

"Малката русалка" (2023 г.) е игрална адаптация на анимационната класика на Disney от 1989 г., базирана на приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Тя разказва историята на Ариел, принцеса русалка, която копнее да опознае човешкия свят и се влюбва в принц Ерик, моряк, когото спасява от корабокрушение. За да осъществи мечтата си, тя сключва сделка с Урсула, зла морска вещица, която взема гласа ѝ в замяна на човешки крака.

Малката русалка (2023) е посредствена филмова реадаптация, която отдава почит на оригиналния филм, като същевременно добавя някои нови обрати и дълбочина. Тя не е съвършена или новаторска, но е добра и носталгична. Можеше обаче да е по-добра, ако следваше същите аспекти на оригинала.

0


23-01-2024

6/10 - Поредният римейк, който не отговаря на оригинала

Нека започна с това, че очаквах с нетърпение появата на този филм. По време на филма обаче почти заспах по средата, както и другите посетители, които присъстваха заедно с мен. Не искам да кажа, че това е лош филм, но просто не притежава толкова много магия, колкото оригиналът, и не е толкова завладяващ. Струваше ми се, че новите елементи и песни, които бяха добавени, отнеха много време и след това частите, които чаках, ми се сториха прибързани. Например пристигането на Ванеса и церемонията, която следва, сякаш продължиха само 5 минути и нямаше голяма развръзка. Същото почувствах и по време на финалната сцена на Урсула.

Мисля, че Хали и Мелиса свършиха добра работа. Но смятам, че най-любимите ми герои в тази интерпретация бяха страничните персонажи като Флоундър, Себастиан и дори Скътъл.

Може би да го сравняваме с оригинала е неизпълнимо очакване? Но когато извадим първообраза от уравнението, като цяло това е един приличен филм.

0


Подобни филми

Коментари


6/10 Губи се същносттаТози филм не
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани