Hypnotic / Хипнотик

| | | | | |
Hypnotic / Хипнотик

Стрийминг платформи

Все още не сме открили в коя стрийминг платформа е наличен филмът, но ще го направим :)

Резюме

Когато детектив осъзнава, че изчезналата му дъщеря и поредица от големи банкови обири може би са свързани, той се впуска в немислима и на пръв поглед невъзможна мисия, за да открие дъщеря си и да спре тайната правителствена агенция, стояща зад тази лудост...

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

29-08-2023

4/10 - Скучен…

Много ми хареса концепцията (въпреки че не е съвсем оригинална), но изпълнението е преди всичко неудачно и скучно.

Мразя, когато филмите пропиляват добра идея, подобен актьорски състав и дори интересен сюжетен обрат. Първите две действия на филма са лоши, зле монтирани, със слаби декори и много безвкусни визуални ефекти. Има някои интересни сцени тук и там - когато се показват силите - но това са все дребни моменти, незначителни детайли. Третото действие е по-добро, хареса ми основното разкритие, но твърде кратко и твърде късно.

От Родригес (сценарист и режисьор) и с Афлек очаквах нещо, най-малкото, увлекателно (дори с лошите отзиви), но това е огромно разочарование. Родригес е правил много яки неща в миналото, но това плахо подражание на Нолан е голям провал.

1


04-08-2023

7/10 - Не разбирам лошите отзиви. Приличен филм!!

Робърт Родригес заплита завладяваща история, обвита в загадки, която винаги ви държи на ръба на стола. Истината танцува точно отвъд обсега ви, докато той умело манипулира историята като опитен магьосник. Трябва да признаем, че Бен Афлек е изпълнявал по-завладяващи роли в други филми. Неговият вроден чар остава частично скрит в това начинание. Въпреки това филмът остава увлекателен за гледане. Афлек се превъплъщава в полицай, преследван от натрапчивото изчезване на дъщеря си - мистерия, която го измъчва от години. Поредица от дръзки банкови обири обаче го вкарва в тайния свят на необикновени хора, надарени с психически сили - хора, които може би държат ключа към съдбата на дъщеря му. Заплетените обрати на филма не се поддават на очакванията и на опитите ви да разгадаете тайните му. Алис Брага хипнотизира с образа си, като безпроблемно пресъздава същността на героинята си. Макар че аз лично се наслаждавам на предизвикателството да разгадавам тънкостите на филмовия сюжет, героинята на Брага не се съобразява с тези мои очаквания. Тя разяснява сложните детайли, като оставя малко място за спекулации. Завесата на мистерията се вдига, разкривайки истината в пълна яснота. Развитието на персонажа остава на заден план, докато се разгръща сюжетът, тъй като ние сме изрично осведомени за събитията, докато те се развиват. Въпреки това Джей Ди Пардо, в ролята на Никс, се представя завладяващо и ни кара да копнеем да го видим как поема главната роля в бъдещи начинания. Афлек, в образа на Дани Рурк, демонстрира непоколебима сила, крепяща филма със солидното си присъствие. Обратите в историята остават възхитително неуловими, избягвайки капана на предсказуемостта, който често поразява подобни истории. В сравнение със своя съименник от 2021 г. този филм блести ярко, предлагайки далеч по-добро преживяване. Искрено препоръчвам да се впуснете в това мистериозно пътешествие.

0


29-06-2023

5/10 - Креативен, но тромав

Робърт Родригес е изключително талантлив кинотворец и има доста живо въображение, като и двете му качества изобилстват в "Хипнотик". Филмът има чудесна интелигентна концепция, която го прави гледаем, и подривни обрати, които поддържат преживяването уникално.

За съжаление това, което пречи на филма да бъде силен и запомнящ се, е прекомерната зависимост от обяснения. Толкова много от нея е необходима, за да се обясни прекалено сложният сюжет, и вероятно повече от половината диалог е тромаво написано бързо разяснение. Това просто не е приятно.

Сценарият не ни позволява да създадем каквато и да е емоционална връзка с тази история, защото е толкова загрижен да обясни КАКВО се случва, че забравя да ни запознае с детайлите на това ЗАЩО се случва всичко това - кои са тези хора и защо трябва да ни пука.

Намирам този филм за много разочароващ, защото разполагаше с много по-голям потенциал, отколкото беше използван в този изключително суров сценарий.

0


Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Добър еТова е първият филм на
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани