Air / Въздушния

| | | | | |
Air / Въздушния
Video Thumbnail

Стрийминг платформи

Все още не сме открили в коя стрийминг платформа е наличен филмът, но ще го направим :)

Резюме

Създаден от носителя на Оскар Бен Афлек, „Въздушния“ разказва историята за легендарното партньорството между Майкъл Джордан и Nike.

Сделката за линията Air Jordan е революционна за времето си и променя изцяло света на спорта и съвременната култура. Филмът показва битката за надмощие в бизнеса между екипа, който ще заложи всичко на карта и безмилостната конкуренция.

Те трябва да спечелят на своя страна една безкомпромисна майка, която знае стойността на сина си и вярва в несравнимия му талант и баскетболния феномен, който ще се превърне в най-великия играч на всички времена.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

25-11-2023

8/10 - Наистина забавен

Това е изключително ангажиращ и забавен филм, който успява да внуши напрежение от история, чийто край вече знаете. Знаете, че Nike ... по онова време е на трето място на пазара на баскетболни обувки ... успява да накара Майкъл Джордан да подпише с тях и създава обувката Air Jordan. До голяма степен филмът е за това как Сони Вакаро (в лицето на Мат Деймън) е извършил този подвиг, но също така ви кара да се съмнявате дали това ще се случи. Това е добър разказ.

Освен това е доста комичен... повече, отколкото очаквах. Най-вече благодарение на Джейсън Бейтман, Крис Търкър (на когото не съм фен, но тук наистина е доста добър) и смело самоиронизиращия се Бен Афлек, въпреки че Дейв Месина открадва много сцени като агента на Джордан.

Филмът наистина е толкова добре сглобен, че започваш да забравяш, че Nike е мултимилиардна компания, която става още по-голяма и прави един скоро много богат спортист още по-богат. Това е хубав трик.

Единственото ми истинско оплакване от филма е, че той е прекалено отдаден на това да ви напомня, че действието се развива през 1984 г.

0


11-06-2023

7/10 - Афлек се завръща като режисьор

Това беше приятна изненада. След колебливия "На живо през нощта" през 2016 г. (който според мен беше повлиян повече от намесата на изпълнителния директор, отколкото от нещо друго) Бен Афлек си взе почивка от режисурата, а сега има нещо като мини завръщане с "Въздушния". Минаха около десет години, откакто гледах други негови филми (Gone Baby Gone, The Town и Argo), но си спомням, че ги харесах доста, и то достатъчно, за да кажа, че Air се усеща като завръщане към добрата форма на Афлек като режисьор.

Най-много може да се сравни с "Арго" по това, че взема интересна случка от историята и й придава класическо холивудско ниво на шлифоване, което прави нещата малко по-бързи, по-забавни, а и малко по-смешни. Тук става въпрос за опита на Nike да си партнира с младия Майкъл Джордан в средата на 80-те години на миналия век. Не знам нищо за баскетбола, но си мислех, че Джордан и Nike вървят заедно. Така че филмът вероятно ще бъде напрегнат само за тези, които са живели в пещера, но интересното е не толкова какво, а как.

Всички актьори дават много силни изпълнения, а между този и "Последният дуел" трябва да кажа, че според мен Афлек е дори по-добър в поддържащи роли, отколкото в главни. Филмът се движи добре и ме държеше в напрежение близо два часа, въпреки че историята на хартия не беше от тези, които смятах, че ще ми бъдат интересни. Понякога това е знакът за добър филм.

Въпреки това, "Въздушния" не е съвсем удачен. Сценарият прави някои стряскащи съкращения тук и там, а ограничаването на филма под два часа също доведе до някои понякога странни видео монтажи. Саундтракът може би е малко претрупан на моменти (но пък да чуеш две песни на Violent Femmes беше готино, а Брус Спрингстийн не само се обсъжда в диалога, но и присъства в саундтрака, което винаги е победа по моя преценка).

Афлек и Деймън отдавна не са имали голяма победа, но тук направиха добър филм заедно и се надявам той да се представи добре. Струва си да го гледате заради изчистеното, дейното и изобщо страхотното забавление, което предоставя.

0


Подобни филми

Коментари

Borderlands: Тайната реликва
4/10 Още една неуспешна адаптация на видеоиг
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани