M3GAN / М3ГАН

| | | | | |
M3GAN / М3ГАН

Стрийминг платформи

Резюме

Тя е повече от играчка. Тя е част от семейството

Този януари две от най-големите имена на модерния хорър – Джеймс Уан (Убийствен пъзел, Заклинанието, Злокобен) и Джейсън Блум (Хелоуин, Невидимия, Черният телефон) се събират за първи път извън изключително успешната поредицата Коварен капан, за да ни представят новото лице на ужаса – М3ГАН.

Чудо на изкуствения интелект, М3ГАН е реалистична кукла, програмирана да бъде най-добър приятел и съюзник на детето. Създадена като прототип за компания за играчки от брилянтния специалист по роботика Джема (Алисън Уилямс), М3ГАН може да слуша, да гледа и да се учи, докато стане партньор в игрите, модел за подражание и закрилник на детето, с което е свързана. Когато внезапно се оказва настойник на осиротялата си 8-годишна племенница Кади (Вайълет МакГроу), Джема се чувства ужасно несигурна и неподготвена да бъде родител. Под сериозно напрежение в работата, Джема решава да събере М3ГАН с Кади, в опит да разреши и двата си проблема – решение, което ще има невъобразими последици.

Първият трейлър на М3ГАН разкрива част от драматичната история, в която човешкият гений и добрите намерения се израждат в истински кошмар. Но, освен че ще предложи редица страховити моменти, филмът засяга и изключително актуални теми. Все повече хора се обръщат към технологията, която става посредник, дори и заместител на така важната връзка между нас като социални същества, имащи нужда от семейство, разбиране и опора. Но какво се случва, когато технологията ни изневери? М3ГАН ще ни разкрие отговора, като ни уплаши, но и развълнува, този януари само в кината.

Режисьор на филма е Джерард Джонстън (Housebound), а сценарият е дело на Акила Купър (Злокобен, Монахинята 2), по идея на Джеймс Уан (Убиствен пъзел, Заклинанието), който е продуцент, наравно с Джейсън Блум (Хелоуин, Невидимия, Черният телефон). В ролите са Алисън Уилямс, Вайълет МакГроу, Рони Чиънг, Брайън Джордан Алварс, Джен Ван Епс, Лори Дънджий, Стефани Гарно-Монтен.

Тагове

Държава: United States

Коментари, мнения и ревюта

06-02-2023

8/10 Редкият случай, в който 100% получих това, което очаквах

Повечето филми като че ли са или недостатъчно впечатляващи, или просто добри. От време на време обаче се случва някой филм просто да надхвърли очакванията. Но може би най-редкият резултат е, когато с вълнение гледате даден филм и получавате точно това, на което сте се надявали. За мен M3GAN беше взрив от забавление, добре поднесена история, която просто те забавлява. Добре, ако трябва да съм честен, имаше някои моменти, които повишиха удоволствието ми дори малко повече, отколкото се надявах. Това не означава, че историята не беше предвидима, през цялото време беше съвсем ясно накъде отива. Но все пак беше забавна и запомняща се и очаквам, че ако някога ми се случи да вляза в стая, където някой е пуснал този филм, ще седна и ще го гледам с него до края. Хареса ми.

0


28-01-2023

6/10 Става

Солиден и на моменти наистина забавен. Както и други рецензенти споменаха, това ми се струва като друга версия на Childs Play от 2019 г.; забавен филм, който не се взима твърде насериозно. Въпреки това той добавя свой собствен привкус към жанра хорър/комедия със своята умишлена и непредумишлена комедия.

Гледах M3GAN с малки или никакви очаквания, като се има предвид, че единственият маркетингов материал, който си спомнях, беше танцовата сцена. Установих, че филмът е постигнал посланието, което си е поставил за цел. Родителите са гадни в отглеждането на децата и липсата на родителска фигура може да бъде смъртоносна, защото те ще се привържат към всичко, което им показва обич.

Що се отнася до качеството на филма, нямаше нищо изненадващо или ново, за което да се сетя. Повечето от елементите бяха много предвидими от самото начало. Това невинаги е лошо, защото повечето хора харесват предсказуемостта и това да знаят накъде върви един филм.

Като цяло, не е лош за филм на "ужасите".

0


18-01-2023

6/10 Това е приличен филм, макар и малко безвкусен.

Когато родителите ѝ умират, Кейди е приютена от леля си, а за да ѝ помогне да се примири с нещата, тя получава M3GAN - кукла с изкуствен интелект, която много я защитава.

Първо, в киното се чувствах много стар, на 40 години, където повечето зрители изглеждаха тийнейджъри, а мисля, че те може би са целевата аудитория.

Определено не е лишен от привлекателност, има интересен, макар и неоригинален сюжет, лековато, а от време на време, някои ситуации от които да подскочишн, но не мног. M3GAN има някои интригуващи моменти, но за съжаление така и не се превръща в ужаси, към който според мен насочваха трейлърите.

Основният плюс, визуализацията, изглежда наистина много добре, хубаво заснет и добре продуциран, реализацията на M3GAN е страхотна, филмът достига своя връх към края, а сцените в гората, по-специално, изглеждат много добре и предлагат най-зловещите моменти във филма.

Откъм дебилната страна, трудно е да се повярва в действията на някои от героите, на няколко пъти седях и исках да изкрещя "СЕРИОЗНО?", това ли е всъщност, което ще направят, но по-лошото е, че филмът беше малко прекалено бавен на места.

Очаквах да е малко страшен, наистина не беше, когато се прибрах от киното, прочетох, че е бил съкратен, за да пасне на по-младата аудитория, разбирам това.

0


Подобни филми

Коментари

Дедпул и Върколака
7/10 Забавно, но с недостатъциКато
× Моля изберете жанр

Гледат в момента

Ще гледат

Последно изгледани